Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 drygade ut serieledningen

Ett återigen starkt U21-lag drygade ut serieledningen till fyra poäng när man besegrade bottenlaget West Ham på hemmaplan med 3-2. Josh Harrop gjorde två mål och Joe Rothwell ett.

United kom till spel med flera etablerade spelare så som Rafael, McNair, Januzaj och Wilson. Ändå kunde bortalaget ta ledningen på en frispark där Pereira i målet missbedömde bollen och en West Ham-spelare kunde nicka in ledningsmålet. United behövde dock inte vänta särskilt länge på en kvittering när Harrop bröt in från kanten och sköt ett skott mot första stolpen som målvakten tycktes ha koll på men bollen smet ändå under händerna på målvakten och gick in.

Endast två minuter senare tog United ledningen när Rothwell ensam med målvakten enkelt rullade in bollen i mål, briljant framspelad av mittbacken McNair.

När alla väntade på halvtidsvilan så kom nästa Unitedmisstag bakåt när Donald Love skulle spela hem till målvakten, men Pereira i målet missförstod och kom ut och skulle möta bollen varav en West Ham-spelare kunde lägga in bollen i det tomma nätet.

Uniteds skulle dock få in ett segermål till slut i den andra halvleken, efter en hörna som målvakten missbedömer och får bara fingerspetsarna på bollen, Harrop är dock kvick på reagera och kan med en reflex klacka in bollen i mål.

En märklig match med två dåliga ingripanden vardera från båda målvakterna. Ovanligt att se det från Pereiras sida som annars är väldigt säker och duktig i målet. Annars var det glädjande att se James Wilson tillbaka och även om han blev mållös så var det en lovande insats. Extra kul att se Joe Rothwell i målprotokollet då undertecknad tyckt att hans form svajat lite på sistone. Men matchens stjärna måste ändå bli Josh Harrop som gör två mål och dessutom är påpassligt framme på det avgörande målet.

Manchester United – West Ham 3-2 (2-2)

Uniteds mål: Harrop (22, 63), Rothwell (24)
United: J.Pereira – Rafael, McNair, Love, Kellett – Januzaj, Rothwell (Tuanzebe 85), Grimshaw, Goss, Harrop – Wilson (Weir 85)