Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Chelsea – United

Eden Hazard gjorde matchens enda mål i en tillställning där United fortsatte att visa upp bra form men utan att lyckas överlista Courtois i Chelseas mål. Nu väntar en veckas uppehåll till nästa match på Goodison Park. Nedan följer spelarbetygen från matchen på Stamford Bridge:

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
7

Hade en lugn dag på jobbet då Chelsea knappt ville ha bollen eller attackera. Går ej att anklaga för målet där Hazard gör det bra och klyftigt.

Antonio Valencia
7

Förutom att han inte var i position för när Hazard sprang igenom gjorde han en solid defensiv insats. Huruvida bara han skall nämnas i samband med målet är kanske inte riktigt rättvist, även Smallings passning upp till Falcao skall nämnas i sammanhanget.

Paddy McNair
7

Efter att ha varit utanför laget en längre tid kommer han här in och gör verkligen inte bort sig. En mycket imponerande insats defensivt och kom även fram flera gånger offensivt och avlossade farliga skott samt fyllde på som passnings -och uppspelsalternativ.

Chris Smalling
6

Hanterade Drogba väl och lät inte honom dominera. Uppspelet till Falcao är tveksamt och ihop med Valencia går det att klaga på insatsen vid målet.

Luke Shaw
8

Utbytt ’80. Vilken återkomst för 19-åringen! Bäst i United tätt efterföljd av Ander Herrera. Dominerade vänsterkanten och gjorde det han skulle defensivt. Mycket lovande och låt oss hoppas att han nu kan spela resten av matcherna och få lite kontinuitet på positionen.

Ander Herrera
8

Även om Michael Carrick saknades, vilket han gör i alla matcher han inte är med, gjorde Ander ett fullgott arbete som defensiv mittfältare. Hans driv, tacklingsvilja och passningsförmåga är viktig och han var en dominant faktor i Uniteds spel.

Wayne Rooney
7

Inledde matchen mycket lovande där han fördelade och styrde matchen från mittfältsposition. Försvann sedan ur matchbilden, förlorade en del boll och var inte lika aktiv i spelet.

Marouane Fellaini
6

Efter fantastiska insatser i matcher tidigare var detta en matchbild där han inte alls passade in. Zouma satt som ett plåster och han kom inte till sin rätt på kanten och huvudspelet kunde ej utnyttjas som fördel alls.

Juan Mata
6

Utbytt ’70. Förutom hyllningarna från såväl hemma som bortasupportrarna gjorde Juan ingen nämnvärd insats varken framåt eller bakåt.

Ashley Young
6

Utbytt ’70. Likt Rooney inledde även Young matchen lovande men försvann sedan ut matchbilden och blev sedan utbytt till förmån för Adnan Januzaj.

Radamel Falcao
6

Såg stundtals ut att vara sådär ringrostig som han ofta gjort denna säsong men skapade ändå ett par chanser där ribbträffen är värd att nämna. Lite väl vek i vissa närkamper och dueller.

Angel Di Maria
5

Inbytt ’70. Kom in och fick ingenting uträttat av nämnvärd karaktär.

Adnan Januzaj
5

Inbytt ’70. Kom in och fick ingenting uträttat av nämnvärd karaktär.

Tyler Blackett
n/a

Inbytt ’80. För lite speltid för betyg.