Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Oavgjort för U21 mot Leicester

Uniteds U21-lag – med bland annat van Persie, Rafael, Wilson, Januzaj, Blackett och Evans från start – spelade under måndagskvällen 1-1 borta mot Leicester. Sean Goss gjorde Uniteds enda mål i matchen när han kvitterade efter en halvtimmes spel.

Leicester började klart starkast med aggressivt spel som inte United riktigt var beredda på. Tacklingar flög in och Evans blev snabbt välkomnad tillbaka på fotbollsplanen. Leicester tog också ledningen när Knockaert utmanade mot Andy Kellett som tappade fotfästet och han kunde ostört slå inlägget som Panayiotou stötte i mål.

United behövde dock inte vänta allt för länge på en kvittering då van Persie lade fram den till Sean Goss som kom på genombrott in i straffområdet, tog emot och avancerade lite innan han sköt in kvitteringen mellan benen på en försvarare och otagbart i bortre hörnet för målvakten.

United hade många bra möjligheter i matchen, främst genom James Wilson som var skottvillig men närmast var ändå Jonny Evans som nådde högst på en hörna men målvakten räddade fint.

United fick också sista chansen i matchen men James Wilson brände på slutet.

United hade ett bra lag på papperet men spelade inte speciellt bra. Oavgjort var ett rättvist resultat. Januzaj var direkt svag i matchen och blev också skadad tidigt i den andra halvleken. van Persie var elegant i mottagningar men allt som allt ganska trött. Wilson försökte mycket men har inte det rätta flytet för tillfället, var ändå en av planens främsta spelare. Rafael var ganska anonym innan han utgick med en revbensskada. Evans spelade inte in sig i förstaelvan med den här insatsen men var relativt stabil i en ganska färglös match.

Poängen innebär att United är fortsatt i topp i den jämna tabellen.

Leicester – Manchester United 1-1 (1-1)

Uniteds mål: Goss (32)
United: J.Pereira – Rafael (Grimshaw 44), Evans, Blackett, Kellett – Thorpe, Love, Goss – Wilson, van Persie (Weir 62), Januzaj (Harrop 54)