Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: United – Chelsea 1-2

United ledde länge med 1-0 men sista kvarten tappade men 1-0 ledning till förlust 1-2. Marcus Rashford gjorde Uniteds enda mål på straff redan efter sju minuter.

United fick en kanonstart mot ett något reservbetonat Chelsea när Rashford själv blev fälld i straffområdet och han hade inga problem med att förvalta den efterföljande straffsparken. Det kunde blivit mer också, när Reid bröt fram på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till Gribbin som dock avslutade svagt. Halvleken var dock spelmässigt jämn men 1-0 får anses vara rättvist i paus.

I den andra halvleken tryckte Chelsea på mer, och kunde också kvittera med kvarten kvar när Borthwick-Jackson olyckligt styrde in ett inspel i eget mål. United tappade sedan allt och hade svårt att få något lugn med bollen. På stopptid så gör Chelsea också 2-1 vilket inte alls var orättvist då United agerade passivt i stora delar av den andra halvleken.

Bra i United var i alla fall ytterbacken Tyler Reid som imponerade med fin bollkontroll och fart samt en bra defensiv. Borthwick-Jackson också väldigt nyttig i det defensiva spelet. Förlusten innebär att United får det svårt att vinna serien, med endast en match kvar där tuffast möjliga motstånd väntar i Middlesbrough på bortaplan.

Manchester United – Chelsea 1-2 (1-0)

Uniteds mål: Rashford (str 7)
United: Henderson – Williams, Fosu-Mensah, Borthwick-Jackson – Reid, Thompson, Redmond, Gribbin, Riley – Croskery, Rashford