Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Manchester United – Arsenal 1-1

Den sista hemmamatchen för året slutade 1-1 mot Arsenal. Resultatet innebär att United kommer att få kvala till Champions League i höst. Uniteds mål gjordes av Herrera medan Arsenals mål var ett självmål från Tyler Blackett.

Det var en laddad stämning som låg över Old Trafford denna söndagseftermiddag. United skulle ha fortsatt möjlighet att gå in direkt till gruppspelet av Champions Legaue om man vann mot Wengers mannar. Kvällen till ära fick Smalling ta över kaptensbindeln då Rooney fortfarande in återhämtat sig från skada. Även Shaw var borta denna match efter att ha fått utgå från matchen mot Crystal Palace. I mål stod De Gea, men fick i andra halvlek avbryta matchen och Victor Valdés fick göra sin debut för klubben. De Gea höll nollan i sin sista hemmamatch för året för United (och kanske för alltid). Matchen såg länge ut att gå Uniteds väg, men Arsenal fick flera chanser då försvaret ofta tog konstiga beslut.

Första halvlek

Inledningsvis var det ganska så jämt mellan lagen, med ett ganska rappt spel från båda parter. United var dock laget som började skapa chanser och ofta från vänsterkanten signerat Ashley Young. Hela mittfältet i United var väldigt involverat i de flesta situationer, och samarbetet Mata-Valencia såg bättre ut än på mycket länge.

Lägen började komma av sig själv, och Arsenal kan tacka att man hade en Koscielny i bra form för dagen då han lyckades avvärja flera lägen från spelare som Falcao, Fellaini och Young. Falcao, som fick starta, hade det däremot väldigt svårt tidvis och halkade omkring som vanligt. Frågan är varför han aldrig byter skor när han märker att de han han bevisligen inte fungerar. Colombianen hade dock ett väldigt fint läge där han fick en djupledsboll i mitten av första halvlek och tog sig igenom försvaret. Dock tog han ett par steg för mycket innan han avlossade bössan, och Koscielny täckte ut till hörna.

Giroud höll på att glida igenom försvaret när Jones ramlade som sista man i en duell med fransmannen. Jones lyckades dock, liggandes och kypandes på alla fyra, slänga sig framför fransmannen och liggandes nicka bollen på hans ben till en inspark. Detta kommer att bli en klassiker, då Jones grimaserade på sitt speciella sätt som vanligt.

Uniteds mål kom efter att Young fått bollen till vänster och slagit ett fint boll till en fristående Herrera som bara placerade bollen i mål bakom Ospina. Cazorla hade helt tappat markering på spanjoren, som var lika glad för det! Ledningen kom helt rättvist efter att United hade haft ca 7 skott, medan Arsenal inte mäktat med ett enda. Arsenal lyckades sedan inte heller få ett skott på mål alls under första halvlek.

United kunde ha gått upp i en 2-0-ledning efetr att Blind fått ett skottläge på en hörna. Bollen seglade mot mål men träffade Smalling och därför fick holländaren inte sätta ett till mål för säsongen. Smalling var superb i hela matchen, bortsett från denna situation.

I första halvlek så spelade motståndarna nästan enbart mot Sanchez, som inte lyckades skapa något allt för ofta. Giroud syntes knappt till på planen.

Andra halvlek

Tempot hade börjat dras ner i slutet av första halvlek och det fortsatte så in i andra. Skillnaden här var att Arsenal började komma igång mer och mer medan United hade svårt att skapa ett tryggt bollinnehav. Andra halvlek var även kantat av ett helt obegripligt antal felpassningar från båda lagen, och jag började fundera på om det var Premier League eller Conference jag kollade på.

Arsenal spelade ett lite rakare spel mot Giroud efter halvtid och det gav dem fler lägen, speciellt eftersom Rojo flera gånger spelade bort sig totalt. Ena gången på ett inspel från vänster så markerar Rojo från utsidan mot Giroud som enkelt gjorde bort argentinaren. Denna gång räddade De Gea bollen mirakulöst med en reflexräddning. En annan gång tappade Rojo markeringen totalt och det kom ett skott mot mål som Rojo turligt kunde rädda undan själv. Van Gaal märkte att Rojo inte spelade så bra och bytte därför ut honom mot spelaren som skulle bli dagens syndabock, Blackett. Blackett hade svårigheter att komma in i matchen och det var lite som att Uniteds vänsterbackar hade gått på semester redan.

De Gea fick utgå efter något som såg ut att vara en sträckning, efter att ha gått ut och boxat undan en boll. Valdés fick snabbt rycka in och såg hyfsat stabil ut i målet. Han skulle dock få se en boll i egen kasse endast åtat minuter efter inhoppet. Det var den kvicke inbytte Walcott som som fick bollen på högerkanten och skulle slå ett inlägg förbi Blackett som stod fel i situationen. Blackett var på bollen och styre in bollen förbi debutanten Valdés i Uniteds mål. Oturligt för Blackett och United.

Båda lagen sökte en chans att ta hem full pott, men fick nöja sig med en poäng vardera. Detta betyder att topp fyra i Premier League nu är klar och det är Chelsea, city, Arsenal och United som tar dessa platser i nämnd ordning.

Matchinformation

Manchester United 1
Arsenal 1
Turnering: Premier League, omgång 37
Tid: Söndagen den 17 maj 2015, 17.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Publik: 75 323
Domare: Mike Dean

Matchhändelser

30Ander Herrera
Assist: Young
1-0
82Tyler Blackett (självmål)1-1
90+5Ander Herrera

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, Jones, Rojo
Blind
Mata, Herrera, Fellaini, Young
Falcao

Van Persie för Falcao (61)
Blackett för Rojo (73)
Valdes för De Gea (74)

Avbytare: Di Maria, Jauzaj, McNair, Wilson

Arsenal

Ospina
Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal
Coquelin, Cazorla
Ramsey, Ozil, Sanchez
Giroud

Walcott för Bellerin (72)
Wilshere för Cazorla (73)
Flamini för Sanchez (90)

Avbytare: Szczesny, Gibbs, Gabriel, Rosicky

Allt om matchen »