Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Resereportage: ABC på WBA i MCR

ALLA och så Anton. Jacob Ritari och Lena hade valt denna matchen med omsorg – en bergsäker vinst (om nu något kan vara bergsäkert under Van Galning!). Han visste dock inte att Anton ”0-1” Söderpalm var med på resan! Han var en av många som åkt med Muss tidigare. Annars var det en blandad mix, flera nya bekantskaper, två familjer och fyra damer … namn som Michael och Max Petersson, Tony Fogel med sin Anna K var på sin jungfru-resa till Mcr. Martin följde med Björn som fick lämna frugan hemma med amningen.

BROWNS är en mäktig Bar som varit Bank. Högt i tak med bra mat, £12 för tvårätters lunch. De tidigt anlända – som Anna O, Samuli, Björn, Martin, Kent, Rune, med flera utom Micke som inte visste flygtiderna, och Jacobs som Blandat ihop lunch med middag – tog en långlunch här innan det begav sig till Football Museum som är Free Entry som alla museum i UK. Lite fakta och mätta på att se Michael Jackson statyn med mera vandrade vi vidare i ett Manchester där Byggarbetsplatserna överlappar varandra… Innan vi hittade till Bryggeripuben Marble Arch och fick prova några nya (Spring) och gamla (Chocolate) sorter. Vi snackade resor och Micke började sms-Bomba oss, nu när han äntligen landat! Vi letade sen efter ett microBryggeri i närheten, men det visade sig bara vara öppet en gång i månaden (imorgon!) så vi drog oss tillbaka till NQ och Common, där även Micke anslöt. Många små halvpintare blev det för ölen va gooo och Simon hittade hit innan vi drog bort till Albert Square och ribs-stället Red Barbeque, där röken från grillen låg tät men man trots det kunde läsa menyn. Undrar om Jacobs la sig hungriga eller de hittade ett curryställe istället. Det blev quizkväll på Brewdog och en viktig intern strid till den goda ölen och dåliga livemusiken. Vinnare blev lag Björne-Walter, tror jag!

COMMON är kanske vårt nya stamhak i Northern Quarter? Nu ombyggt och fräscht. Här satt vi flera gånger och drack halvpintare/retade smaklökarna från deras ölsortiment på tap. Björn var dock inte nöjd med deras Whisky Sour utan surnade till och argumenterade med bartendern utan framgång. Desto nöjdare var Tony och Anna K som hittade fram till en billig GT!

DOUGH är ett perfekt pizzahak mitt i NQ (hörnet vid korsningen Thomas St/High St), en Jones-rensning från hotellet. Det var Anna O som hittade stället, eller ramlade över det kanske… Anna med flera var här på fredagen och vi (nio trogna italianos) besökte det på söndagskvällen och Calle, Matte och Andreas krängde stora efterrätter tills de nästan zzzomnade… Enda missen var att den trevliga servitrisen var en estländsk citysupporter!!! eAstlands första och endA!

ENGELSK frukost är ett måste för att orka med dagen, men vem f-n kan äta deras korvar? Bor man på vandrarhemmet så kan man bara gå ut runt hörnet till Soup Kitchen eller två kvarter bort till Trof. Båda ställena serverar även luncher samt har goda öl och kvällsarrangemang! Anna O och Samuli samt halvsvenske Rune satt bland annat på Trof och myste under fredagen och undertecknad lyssnade på musik på Soppan på torsdagen efter ett par korvar…

FAMILY FUN för Micke, Simon, Björn, Martin och Anton som tog tidig Metro till Altrincham och J Davidson Stadium (Moss Lane) för en United-U18-match mot Chelski som slutade med förlust 1-2. Det var även Family Fun Day där, vilket innebar ölfestival!!! Och allt möjligt. Micke hade först svårt med väderstrecken innan han hittade Tesco och då brukar allt flyta på. Så de kom fram till arenan och Simon kunde börja samla stämplar. Kom han inte hem med tröjan är det han som bjuder nästa gång.

GRILL on The Alley på New York Street blev en favvis för familjen Karlsson som pratade oxfilé, tournedos och biffar i var och varannan minut hela helgen, speciellt Annica … men klart är ju att hon pratar hela tiden oavsett samtalsämne … undrar om hon ä tyst när hon äter?

HOTEL FOOTBALL. Biljettutdelningen på Gary Nevilles (Class of ’92:s) nya hotell ett Valenciainkast från East Stand, med en fotbollsplan på taket! Dit smög sig smågrabbarna Calle, Matte, Andreas och Cajsa upp för en titt! Härlig vy där över Old Trafford och Megastoren! Alla hittade hit utom Mats Walter, men till slut kom han efter att Anna O spårat upp hans mobil. Han hade hunnit med ett museum till såklart! En bar i källaren där flaggor och halsdukar hänger i taket och med en hyfsad stämning runt storbildsskärmarna. Tyvärr var pajerna inte av Michelin-klass vilket Lollo påpekade när han tryckt ner en varm lökpaj! Och lite allsång saknades… Lugna Norska Loungen på plan 1 där biljettutdelningen äger rum samt pizzerian på bottenvåningen är två ställen till som man kan hänga i…

INNS, ja den bästa för traditionella Fish & Chips är nog Old Wellington Inn nere vid triangeln, vägg i vägg med Sinclair’s Oyster Bar, som har en av Manchesters billigaste öl på tapp. Samuels Smiths olika varianter som kan avnjutas på uteserveringen. Här satt vi en liten stund några av oss, medan familjen Karlsson med flera var inne å njöt av fisken. Sincalir’s har också en intressant historia som du kan läsa på väggen när du smuttar på ölen.

JONAS OLSSON. Förra våren var det Sebastian Larsson och Sunderland sa Anna O och pratade om ”Jonas-jinxen” redan på Arlanda. Visserligen hade hon inte sovit mycket, men fick ju rätt! Så vi åker inte över fler gånger när svenskar möter United på Old Trafford. Undrar om Jonas Olsson skriver i sitt CV att han avgjort på Old Trafford?

KICKOFFEN på fredagskvällen ute på Red Café, Old Trafford besöktes av fem tappra men reströtta Mussare Anna O, Samuli, Rune, Tony och Anna K. En välkomstöl lättade upp stämningen men var inte tillräckligt för att alla geniknölarna skulle harmonisera så det blev ingen quizvinst … men trevligt ändå! Speciellt att se OT inifrån i kvällsljuset … magiskt!

LEGENDS. Det regnade under matchdagen – vem trodde det i SOLford? Så vi barhoppade mellan Hotel Footballs två barer och Trafford, Sam Platts samt såklart Bishop Blaize. Många stämplar blev det men inte på Simons kort … trots att pintsen kom och gick. Nöjdast var nog de som aldrig varit på BB tidigare Martin, Mikael, Anna K, Lollo, Jacob och Lena med flera. För stämningen var ok med tanke på att legenden Boylie inte var där, eller var han det? Vad är BB, sa Challe och trodde någon va’ på väg att föda! Undertecknad trotsade regnet och hittade till Legends-tältet där det serverades djävulsvinet El Diablo och nu var Annica och Challe ännu mer avundsjuka. Och inte blev det sämre av att vänsterfötterna Arthur Albiston och Mickey Thomas var där. Lite svårt dock att känna igen 70-talshjältarna utan hår…

MEXEN Chiquito drog över 20 besvikna Mussare till, men bara med Micke med MussA på… Vi krängde mexmat och svepte Coronas och Brahmas, Coca Colas och San Miguels samt bannade Van Gools-bristen … tills någon kom på att vi skulle fortsätta på Common inne i city, men så var det detta med notan. Lollo tyckte 35 minuters väntan var för mycket och lämnade stället besviknare … ännu senare!

NIGHTSHIFT, vi kom till Common sent och lämnade ännu senare. Rune och Skägget samt Samuli traskade vidare till Castle och sen blev det ännu ett ställe, innan Rune hade fått nog med B-vitaminerzzzzzzzzzzzzzzzz. I NQ behöver man inte gå längre än en utsträckt norsk lusekofta för att hitta ett Humlehak. Det är nog stans nöjeskvarter Nr 1!

OLD TRAFFORD. Match och minst 80-20 i bollinnehav, och en målchans emot oss räckte för vi passade och passade i sidled och i slutminuterna var Rooney och RVP nästan mittbackar. Mats twittrade och tweetade och svor … som många andra denna kväll på Drönarnas Scen! Många FULA ord ekade runt OT, men tjejen framför mig uppe i hörnet av West satt lugnt och spelade på sin mobil … när pappan vrålade, tillsammans med Micke: ATTACK! ATTACK! ATTACK!

PLEASURE BEACH. En av många möjliga söndags-utflykter runt en timme från Manchester är Blackpools berg- och dalbane-Mecka! Hit drog Martin och Björn för att glömma och leka barn igen. Den högsta känns som om man är på väg rakt ner på beachen. Här är deras topplista: Infusion och Revolution var bäst. Pepsi Max Big One var lovande, men en inledande sväng i den brantaste backen förstörde lite. Grand National var klart värd ett åk, men Valhalla var en riktig besvikelse. Tänk Flumeride (inuti ett mörkt fejkat klippblock) fast utan långa nedförsbackar … väl tillbaka i Mcr var de lite snurriga, kanske berodde det på slänggungan eller vilostunden i vinbaren!

QREDITKORTET är ett måste sa Cajsa när hon gav sig ut mot Trafford Centre via 250:an för en heldag med kortet! Annica och Matte höll med och drog med Lollo kallad ”PBB”(Pappa Bär och Betalar). Annars är nog Mats Walter Svensson den största manliga shopparen … nej förresten det är RUNE som kom med två välfyllda jättekassar från Megastoren. Vid sidan om gick Anna O och pekade … och pekade och pekade…

RUNDVANDRING och museum på söndagsmorgonen, men en timme för tidiga (norrmän och klockor, hmm), då vi (sex) pigga på plats Mikael, Max, Lollo, Matte, Annica och Andreas fick ta en caffè latte så länge. Sen fick de en härligt ironisk historieberättande guide och hade en trevlig timme i katakomberna på Old Trafford. Visste ni att Van Galning har ändrat om i omklädningsrummet så alla sitter i nummerordning nu!? Inga spanska tapas här inte…

SOLITA är ett häftigt hamburgerhak i Northern Quarter som ligger på topp 5 i Manchester. Kanske lite hög musik, sa Calle och stoppade in två gula öronproppar! Annars god ale från bland annat Manchester-bryggeri och härligt goa burgare och chips i alla dess former.

TIPPA MATCHEN på samlingen tidig lördag morgon och souvenirprovning för de som vill klä sig i rött! Alla klurade ut ett resultat, men ingen vågade tippa annat än United-vinst denna gången. Lille Andreas ville gärna ha fler resultat och Anton borde tippat 0-1 för han har aldrig sett United än i 0-1–förluster … men det räckte för han hade närmaste mål-minuten och tog hem potten ändå!

UMBRELLA, rainy Manchester har vi hört, men när Muss är här brukar solen lysa! Det regnade dock på matchdagen, typiskt nog! Konstigt att inte alla halsdukskrängarna längs Sir Matt Busby Way och gatorna nearby säljer engångsparaplyer eller ponchos – kanske något att ta upp sa Calle så kan man bo här! Jag föreslog det till Martin när jag träffade honom utanför Bishop, där han stod i regnet och försökte sälja dagens matchscarfs.

WHISKYSHOPPEN nere på hörnet av St Anns Square är värd ett besök om du gillar Single Malt–drycker och nu har även Airport World Whiskys fått en egen avskild avdelning, om man nu har några pund kvar på måndagsmorgonen! Annars så finnes puben Briton’s Protection eller baren Whiskey Jar på plats i Manchester om man vill smaka änglarnas droppar, vilket några gjorde en sen kväll.

X-TRA MATCH blev det på söndagsmorgonen och de som åkte var Kent, Micke, Samuli och Simon. Tidigt tåg till Crewe för att se deras viktiga ”rädda sig kvar-match” mot topplaget Bradford. Vi var inte ensamma på tåget och Micke verkade ha koll på allt, men inte hälften utan dubbelt fick vi betala för matchbiljetten. Samuli grymtade lite – jävligt dyrt! Micke var annars mest orolig i magen och för att det inte fanns toapapper, inte på tåget, inte på puben The Pig där vi tog ett sToP. Väl inne på arenan fanns det, men då gick det inte att låsa dörren, Shit! sa Micke, men ville inte förklara vidare i denna följetong. Matchen då:; Bradfordfansen dansade samba i solskenet längs hela läktaren och vann med 0-1 – såklart – mot nervösa Crewe som dock klarade sig kvar tack vare andra resultat som gick deras väg. Och vi tog spåret tillbaks till Mcr.

YANG SING (Little) är en av Nordeuropas bästa kantonesiska restauranger, men denna gången var vi inte där. Konstigt för det har blivit något av ett stamställe för oss Mussare. Ligger mitt i Chinatown!

ZZZZZZ blir det inte mycket av. Micke vilade nog kudden minst, och John Blunds klubb fick nya medlemmar i form av Anton, Simon, samt ungdomarna Calle (han hade egen kudde incheckad!), Matte, Cajsa och Andreas såklart! Knarrigaste madrassen hittades på Hilton denna helg och tillhörde Kent.

ÅN, eller kanalen rättare sagt runt floden Irwell är en trevlig oas att ströva omkring vid. Du kan åka kanalbåt ut till Old Trafford från United-puben White Lion nere på Liverpööl St eller sitta på Albert’s Shed och ta en söndagslunch eller bara vandra längs kanalen, inte att förväxlas med Canal Street – det är en annan färglagd del av Manchester som är livlig på natten så att säga.

skÄGG. Ägg är gott till frukost, och Skägg verkade många i redaktionen ha på denna resan! Inte bara Skägget själv som så vanligt fick posera med bland andra galna norrmän i Crewe, utan även Simon hade låtit det växa fritt och Mats hade några fjun som passade ihop med hatten och Björn hade en beväxt överläpp. Kent hade bara tredagarsstubb och Anton använde frottéhanduken så inga fjun syntes. Annars var huvudbeklädnad ett nytt fenomen; Mats hatt som han sov med på? Och Jacobs keps som satt vackert på sned samt Lollos keps och Mickes Mussa med mera. Till slut så köpte Kent en svart Islayhatt och Calle en blå sommarhatt…

ÖVERTID, eller Fergie Time som många säger. Sista puben blev även det en ny. Skylten var en vattenkanna och det satt en tjej och spelade akustisk gitarr innanför dörren. Detta är min kväll sa Anna O (som låst in Rune på rummet?) och pratade på som aldrig förr. Björn och Martin dök upp från Blackpool-äventyret. Samuli tyckte som vanligt en hel del och samtalet var i full gång. Micke och undertecknad lyssnade mest och njöt av humlen sen fick vi tänka på refrängen – flyg TIDIGT! Alla utom Simon som stannade till onsdag, fanns chans att se U21 på OT vinna! Och att samla stämplar i Altrincham så han fick sin FAMILY FUN t-shirt (lägg gärna upp en bild när du har den på dig!) .

Tack alla som var med och gjorde en ”0-1–helg” riktigt trevlig!

(Eller som Glenn Strömberg sa: ”Bollen hade aldrig kunnat gå in även om den varit på mål.”)

Ps. Undrar vem som hade flest bruna pennys kvar? Ett av alla diskussionsämnen under helgen som vi kan återkomma till när vi ses nästa gång!