Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fifaskandalen, dag 2

Och på Fifakongressen i Zürich förklarade Sepp Blatter att han minsann inte visste någonting om några mutor. Hur skulle han kunna veta? Det är ju knappats så att han är ansvarig för den skandalomsusade organisationen.

Uefa är tydligt anti-Blatter och ordföranden Michel Platini säger att han har bett Blatter att avgå, något som Blatter förstås avvisade. Platini vägrade också utesluta att Uefa ska bojkotta VM 2018, men det känns mest som ett tomt nästan-hot.

Imorgon förväntas Blatter omväljas som Fifapresident. Platini och Uefa kommer förvisso att rösta på Blatters enda opponent, Ali bin al-Hussein, men fotbollsförbunden i Afrika och Asien står på Blatters sida (det gör också Uefamedlemmarna Spanien och Ryssland).

En som absolut inte vill jobba med Blatter är Uniteds förre VD David Gill som lovar att vägra sin plats som viceordförande i Fifa om Blatter får förtroendet imorgon. Även sponsorn Visa uttrycker ett stort missnöje mot Fifa.

En som har en, ska vi säga, egen bild av vad som händer är Vladimir Putin. Det är naturligtvis ingen som har tagit några mutor – det är ju bara USA som agerar enligt en antirysk agenda.

Läsning: