Premier League sämst på att använda U21-spelare

CIES Football Observatory har i sitt senaste nummer studerat hur många U21-spelare som används i de europeiska toppligorna. Föga överraskande visar det sig att klubbarna i Premier League är sämst på att ge unga spelare chansen. I Premier League får U21-spelare endast 5,3 procent av all speltid, att jämföra med 12,1 procent i Frankrike.

Manchester United är femte bäst i England på 10,7 procent. Liverpool toppar på 19.8 procent. Bäst i Europa är Monaco på 34,6 procent.

Notabelt är att Lyon (31,2 procent) och, chockerande nog, PSG (11,4 procent) är de enda två topp 2-klubbarna i de fem stora ligorna som slutar på mer än tio procent. ”You can’t win anything with kids,” skyndar sig Alan Hansen att ropa.

Läs hela rapporten på Football-observatory.com.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS