Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Memphis med mål och assist för Holland

Holland förlorade igår kväll med 4-3 mot USA i en träningslandskamp. Manchester Uniteds nyförvärv Memphis Depay var dock bäst på planen. Memphis var mycket aktiv under matchen och han gjorde både mål och assist.

Först levererade Memphis ett perfekt inlägg till Huntelaar som nickade in 1-0. Sedan styrde han in Huntelaars skott till 3-1 i andra halvlek. Memphis, som spelade hela matchen som vänsterytter, hade med bättre skärpa och bättre lagkamrater kunnat dubbla eller tredubbla poängskörden.

USA skulle dock vända underläge 3-1 till seger 4-3.

Daley Blind spelade också hela matchen, som vänsterback. Blind var bra offensivt och hade bland annat ett fint inlägg till Robin van Persie. Defensivt var det dock en jobbig kväll för Blind, som bland annat blev varnad och hamnade på efterkälken när USA gjorde mål. Van Persie spelade 57 minuter och kan inte vara speciellt belåten med sin insats.

Jesse Lingard spelade hela matchen när Englands U21-landslag vann med 3-1 mot Irland. Efter matchen anordnades en straffläggning som England vann med 5-4. Lingard var en av de engelska målskyttarna i straffläggningen. [Thefa.com]

Englands U20-landslag vann med 3-1 mot Kina i Toulon. James Wilson fick dock ingen speltid. Segern innebär att England får spela match om tredje pris mot USA i turneringen.

I U20-VM vann Serbien med 2-0 mot Mexiko, vilket räckte till gruppseger. Vanja Milinkovic fortsätter att peta i näsan på bänken.

I relaterade landslagsnyheter noterar vi att Fifaskandalen fortsätter att växa. Tyska rapporter säger att omröstningen för värdskapet för VM 2006 ska ha påverkats av vapenaffärer och i Egypten påstås det att Fifadirektörer ska ha sökt mutor under kampen om värdskapet 2010. [Guardian]