Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United riskerar rättsliga åtgärder för behandling av handikappade

Telegraphs Jeremy Wilson rapporterar idag att Manchester United hotas med rättsliga åtgärder efter en serie av klagomål för hur klubben behandlar handikappade fans. Kommissionen för jämlikhet och mänskliga rättigheter (Equality and Human Rights Commission, EHRC) har kontaktat både Premier League och Manchester United för ett möte och ”angelägna garantier att handikappade fans behandlas rättvist och jämlikt, som lagen kräver”.

Klagomålen handlar bland annat om att handikappade personer inte kan köpa säsongskort, att antalet rullstolsplatser är för få och att familjer med handikappade barn inte kan sitta tillsammans under matcher.

Specifikt nämns en incident där tre Arsenalfans nekades inträde då hade kryckor eller käppar. Matchvärdarna ska ha förklarat att kryckorna eller käpparna skulle kunna användas som vapen. Polisen tillkallades och fansen fick till slut komma in, men deras gånghjälpmedel förvarades i ett kontrollrum under matchen.

Den incidenten har United kommenterat och klubben menar att klubbens policy säger att fans som behöver kryckor eller käppar måste kontakta klubben i förväg för att få ta in dessa på arenan. Detta då det har hänt att föremålen har använts som vapen. Fans som kommer till arenan utan att ha anmält att de behöver hjälpmedlen blir som regel ledsagade till sina platser och föremålen förvaras under matchen.

Läs mer på Telegraph.co.uk.