Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: Van Persie vill inte sitta på bänken; plus Alves, Hernandez, Benzema

Robin van Persie fortsätter att antyda att hans framtid är i en annan klubb än Manchester United. Till Mirror säger Van Persie:

Som en spelare vill du komma till en turnering med bra matchtid och inte som en bänkvärmare. Jag vet att i en klubb som Man United måste du acceptera att du inte alltid spelar eller är garanterad en startplats.

[…]

[United] kommer spendera 200 miljoner pund till den här sommaren. […] Jag kommer att beakta allting när jag fattar beslut om min framtid och jag vet att jag måste vara realistisk runt situationen.

[…]

Skulle jag kunna hantera en liknande situation som Falcao? Jag tror inte att jag skulle kunna det.

Lite andra rykten och ett par bekräftade nyheter:

  • Dani Alves säger att ”det skulle vara en glädje att gå till Milan”. Han bekräftar också att han har ett anbud från Italien men säger också att han ”kommer att utvärdera alla alternativ innan jag bestämmer mig”. [Sky Sports]
  • Karim Benzema är däremot inte intresserad av att byta klubb. ”Vad ska Karim göra i Manchester? Han trivs i Madrid. Han vill inte lämna. Benzema skulle bara lämna om Real Madrid säger att han är överflödig. […] Han vill avsluta karriären i Real Madrid,” säger Benzemas agent  Karim Djaziri. [Sky Sports]
  • Javier Hernandez framtid är förmodligen inte i United. Men mexikanen håller alla dörrar öppna: ”Mer än något annat vill jag gå till en klubb där jag kan spela och få minuter. Om det är i Manchester United eller i ett annat lag kommer jag att vara lika glad. Min prioritet är att spela. […] Förra sommaren var en annan situation. […] Kanske vill [Van Gaal] inte ha så många spelare för att vi inte skulle ha spelat [på grund av få matcher].” [Guardian]
  • Glöm det: En som definitivt inte ser ut att gå till United är Athletic Bilbaos lovande mittback Aymeric Laporte. Han är nämligen förlängt med Bilbao till 2019 och har nu en utköpsklausul på 50 miljoner euro. [Guardian]
  • Glöm det: Samtidigt har Liverpool meddelat att man är överens med Danny Ings. [Twitter]
  • Till sist så värderar CIES Football Observatory fotbollsspelare och rankar vilka spelare som är mest sannolika att byta klubb i sommar. Aningen överraskande är David de Gea inte bland de 100 spelare som är troligast att byta klubb. De Gea är dock med på listan över de 100 dyraste spelarna, men överraskande med ett värde så lågt som 22,3-24,5 miljoner euro. [CIES Football Observatory]