Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: Real förbereder bud på De Gea

Mycket David de Gea i tidningarna just nu och de flesta är överens om att David de Gea kommer att flytta till Real Madrid i sommar. Independent rapporterar att Real Madrid kommer att slå till med ett bud inom några dagar. Den spanska klubben ska enligt tidningen vara säkra på värvningen. Independent skriver också att Real har gått med på att betala Iker Casillas för att lämna klubben.

Telegraph tror också att Real är i startgroparna för ett bud. Processen ska inledas efter helgens landskamper. Telegraph skriver emellertid också att De Gea fortfarande inte har gett några klara besked till United. Målvakten ska i alla avseenden inte ha någon avsikt att forcera fram en flytt, då väntar han hellre till nästa sommar. Varken United eller Real ska dock se en flytt nästa sommar som ett realistiskt alternativ.

  • Både Telegraph och Independent menar att United vill ha Karim Benzema i utbyte men att det troligen inte kommer att ske. Detta då Benzema dels inte vill flytta och dels är en av president Perez favoriter.
  • United ska fortsatt vara intresserade av Gareth Bale, men det ska ses som en separat fråga.
  • Petr Cech och Hugo Lloris ska enligt Telegraph fortfarande vara favoriterna att ersätta De Gea.
  • Telegraph kör också en exklusiv artikel där de påstår att Thibaut Courtois var Reals egentliga förstaval. Chelsea ska dock ha krävt 73 miljoner pund för målvakten, vilket fick Real att vända sig till United. [Telegraph]
  • Telegraph skriver vidare att Chelsea för samtal med Radamel Falcao och att Jose Mourinho har meddelat United och Arsenal att han kommer att klubbarnas spelare om de jagar Cech. ”Men för varje klubb som är intresserad i Petr kan jag hitta en spelare som jag gillar i det laget också,” säger Mourinho. [Telegraph]
  • I andra målvaktsnyheter verkar det som att Ben Amos kommer att gå till Bolton. Amos imponerade i Bolton på lån i våras och Boltons nuvarande förstamålvakt Adam Bogdan ser ut att gå till Liverpool. Amos är som bekant friställd av United. [Bolton News]
  • Vi noterar också att Steve McClaren har skrivit på som manager för Newcastle. [Twitter] Då McClaren presenterades var bara Sky Sports och Mirror inbjudna, något som inte uppskattades av de engelska journalisterna: