Muss.se » Nyhetsarkiv » Tävlingar

MUSS-mästerskapet 2014/15 avgjort


Nu är vinnaren korad i MUSS-mästerskpet 2014/15. Rune Jordanskog tog hem finalquizen överlägset och kan härmed titulera sig MUSS-mästare. Förmodligen innebär det också att han är en av dem som vet mest om United i hela Sverige. Faktum är att Rune till och med slog redaktionens testpiloter, trots att de alla bidragit med frågor till quizen.

För att ta sig till final krävdes som sämst en tredjeplats i någon av de 11 deltävlingar, som arrangerades under säsongen. I finalen utsattes sedan de 19 finalisterna för ett svårt och stressigt quiz. 41 frågor skulle besvaras på tid. Flest rätt på kortast tid gällde för att ta hem det åtråvärda förstapriset, ett resepaket (matchbiljett + boende) med MUSS under säsongen 2015/16.

MUSS vill tacka alla deltagare för en väl genomförd tävling och vi hoppas att vi kan återkomma med ett liknande upplägg i framtiden. Ni tillhör de enda 19 i Sverige som har en placering i MUSS-mästerskap i United-kunskap!

 1. Rune Jordanskog, 80 %
 2. Tobias Liljekvist, 63 %
 3. Henric Åberg, 53 %
 4. Mikael Eriksson, 53 %
 5. David Simonsson
 6. Tobias Modigh
 7. Ulrik Gustafsson
 8. Carl Sedman
 9. Johannes Johansson
 10. PärJonsson
 11. Cia Weiberth
 12. Martin Jordanskog
 13. Christer Bengtsson
 14. Jens Askander
 15. Hampus Johansson
 16. Mats Hörnlund
 17. Fredrik Wahlstedt
 18. Lars Johansson
 19. Gustaf Thoren – gjorde inte quizet i tid, men vi kan avslöja att resultatet hade räckt till en 18:e plats för vår yngsta finaldeltagare

Här kan du göra quizet och se hur du står dig i konkurrens med toppen http://uquiz.com/yu50Q2 (OBS! MUSS tar inte längre ansvar för att quizet fungerar, uppdateras eller kontrolleras). Majoriteten av de deltagande hade mellan 30 % och 50 % korrekta svar.

Självklart har vi ställt några väsentliga frågor till vinnare Rune Jordanskog.

Grattis, hur känns det att vara MUSS-mästare 2014/15?

Känslan är underbar! Min far indoktrinerade mig någonstans runt 1960 då många av er inte var födda. Jag har följt United i vått torrt. Det var jobbigt när pool var som bäst, men nu känns det underbart!

80 % korrekta svar i ett riktigt svårt quiz, tur eller skicklighet?

Naturligtvis är det mycket tur, men jag kan en del. Min första match som jag såg live var på White Hart Lane mot Tottenham. Då fick jag se George Best spela. Inte många MUSS-medlemmar har haft den förmånen.

Du tvålar dit din son Martin ordentligt. Han hamnar först på en 12:e-plats. Kommentar på det?

När det gäller Martin är han också väldigt bra på United, men kanske blev han lite stressad…