Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Pereira till semifinal i U20-VM

Andreas Pereira och hans brasilianska U20-landslag fortsätter att vinna på straffar på Nya Zeeland. Precis som i åttondelsfinalen mot Uruguay spelade man 120 mållösa minuter i kvartsfinalen mot Portugal. Således blev det straffar och där var portugiserna chanslösa. Andreas Pereira, som återigen började på bänken men blev inbytt inför andra halvlek, tog säkert hand om den första straffen i straffläggningen. Portugal kvitterade men skulle sedan missa tre straffar i rad och Brasilien vann straffläggningen med 3-1.

Brasilien ställs nu mot Senegal i semifinalen, i en match som börjar 06.00 på onsdag morgon.

  • Även Vanja Milinkovic och Serbien är semifinalklara i turneringen. De besegrade USA med 6-5 på straffar efter en mållös match. Milinkovic är målvaktsreserv i turneringen. Mali väntar i semifinalen, 09.30 på onsdag morgon.
  • I Copa America fixade Angel Di Maria en straff men Argentina fick nöja sig med 2-2 efter en sen kvittering av Paraguay. Di Maria och Marcos Rojo spelade båda hela matchen för Argentina.
  • Marouane Fellaini saknades när Belgien spelade EM-kval mot Wales och då kommer det ju inte som någon överraskning att Wales vann med 1-0. Belgien har ändå ett bra utgångsläge i gruppen.
  • Tre Unitedspelare var i aktion när Holland vann med 2-0 borta mot Lettland. Memphis Depay rapporteras ha gjort en bra insats, medan Robin van Persie ska ha gjort en slät figur. Det var Van Persies ersättare Wijnaldum som gjorde Hollands första mål. Daley Blind spelade hela matchen på mittfältet och ska ha gjort en stabil insats. Holland kunde också glädjas åt att det inte blev oavgjort mellan Island och Tjeckien, vilket betyder att man mest troligt bara behöver vinna de fyra sista matcherna för att säkra en EM-plats.
  • Nani spelade hela matchen när Portugal bortabesegrade Armenien med 3-2 i EM-kvalet. Cristiano Ronaldo sköt de tre målen och Portugal bör gå till EM.
  • Jonny Evans spelade 79 minuter och blev sedan utbytt skadad när Nordirland fick 0-0 hemma mot Rumänien. Nordirland är tvåa i gruppen och hemmamatchen mot Ungern i september blir förmodligen avgörande. Paddy McNair satt på bänken hela matchen.