Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Bättre förutsättningar i år

Louis van Gaal har pratat om den stundande försäsongen och samtidigt som han gillar årets upplägg passar han på att kritisera förra årets upplägg.

När du alltid är i samma stad har du ingen tidsskillnad. Förra året hade vi många tidsskillnader, så du kan inte träna ordentligt. […] Vi har också valt vårt hotell närmare träningsanläggningen. Så nu är det enklare att träna två gånger per dag, och det är väldigt viktigt under försäsongen.

Den viktigaste aspekten är att bygga upp vårt lag med individuella spelare, så att de tänker som ett lag. Men vi behöver också fitness och matchrytm och därför måste vi spela matcher. Men vi måste också träna.

Problemet är när vi åkte till USA [förra året] hade vi inte så många tider att träna, eftersom vi var tvungna att flyga mycket, vi var tvungna att resa mycket. Nu tycker jag att vi har förbättrat vår Amerikaturné. 

Läs mer på Mirror.co.uk.