Fifaskandalen: Nobelkommittén och Interpol bryter med Fifa

Det har gått ett par veckor sedan de överraskande nyheterna om att schweizisk polis grep ett antal Fifadelegater. Utvecklingen är förstås inte lika rask längre, men det rullar in några nyheter här och var.

  • Interpol meddelar att man inte vill ha Fifas pengar. Interpol och Fifa kom i maj 2011 överens om ett avtal där Fifa donerar 20 miljoner euro under en tioårsperiod. Efter avslöjandena om korruptionen i Fifa har Interpol emellertid meddelat att man fryser de finansiella bidragen från Fifa. [Interpol]
  • I Norge vill Nobels Fredssenter inte vara sämre och man meddelar att man avser att avbryta samarbetet – Handshake for Peace – med Fifa så snart som möjligt. [Josimar, Guardian]
  • Fifa tog inte emot den nyheten på bästa sätt och anklagar Nobel för osportsligt uppträdande. [Guardian]
  • Det har spekulerats i att Sepp Blatter skulle ändra sig och fortsätta som Fifapresident, eller åtminstone ställa upp i valet, men enligt Fifa finns det ingen substans i de spekulationerna. [Guardian]

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS