Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Pereira mot Milinkovic i VM-final

Finalen i U20-VM blir en duell mellan Manchester United-spelarna Andreas Pereira och Vanja Milinkovic. Detta står klart sedan Brasilien och Serbien vunnit sina respektive semifinaler. Finalen spelas klockan 07.00 på lördag morgon.

Brasilien behövde straffar både i åttondelsfinal och kvartsfinal. Tydligen tröttnade man på dramatiken, för i semifinalen mot Senegal var man totalt överlägsna. Man tog ledningen i den femte matchminuten då Correa in bollen i eget mål. Guilherme sköt 2-0 ett par minuter senare. För att ta död på alla eventuella tvivel gjorde Boschilia 3-0 efter 19 minuter. Brasilien vann till slut med 5-0. Andreas Pereira fick tyvärr ingen speltid.

Vanja Milinkovic fortsätter att vara reservmålvakt i Serbien, som fortsätter att ta dramatiska segrar. I semifinalen mot Mali fick man spela förlängning för tredje matchen i rad. Där var man starkast och Saponjics 2-1-mål efter 101 minuter blev matchavgörande.

  • I Copa America satt Angelo Henriquez på bänken hela matchen när Chile spelade 3-3 mot Mexiko. Chile säkrar en kvartsfinalplats om man undviker förlust mot Bolivia i den sista matchen och även en förlust kan räcka. Allt är dock inte så muntert i värdnationen. Arturo Vidal körde efter matchen sönder sin Ferrari och misstänks nu för fyllekörning av polisen. [BBC]
  • Argentina gav bort en säker seger i premiären mot Paraguay men man revanscherade sig genom att besegra Uruguay med 1-0 i den andra matchen. Avancemang säkras med poäng mot Jamaica i den sista gruppspelsmatchen och en förlust kan räcka. Angel Di Maria och Marcos Rojo startade förstås för Argentina. Rojo, som spelade hela matchen som vänsterback, utmärkte sig med en varning. Di Maria blev utbytt i slutskedet.