Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ben Amos klar för Bolton, Cleverley formellt klar för Everton

Embed from Getty Images

Ben Amos, som friställdes av Manchester United tidigare i somras, har idag skrivit på ett fyraårskontrakt med Bolton Wanderers. Samtidigt noterar vi att Tom Cleverley formellt har blivit klar för Everton.

Det har hunnit bli den 1 juli och därmed är kontraktslösa spelarna formellt friställda. Förutom Amos och Cleverley har även Tom Thorpe, Callum Evans och Ryan McConnell formellt friställts idag, då deras respektive kontrakt löpte ut. De tre spelarna har ännu inte hittat några nya klubbar.

https://twitter.com/ManUtd/status/616208585677217792/photo/1

Målvakten Ben Amos, som har hunnit bli 25 år gammal, började spela med Manchester United redan som elvaåring. Han tog en plats i a-lagstruppen redan 2008 och var således en av de spelare som hade varit längst i klubben. Amos var dock aldrig nära att etablera sig i a-laget, han fick bara göra sju tävlingsmatcher (varav en i Premier League).

Han har ett antal låneuppehåll på meritlistan, men har ändå inte spelat fler än 56 ligamatcher i karriären. Fyra av de ligamatcherna kom för just Bolton i våras, dit han var utlånad under våren. Han imponerade då och och att han till slut skrev på just för Bolton är ingen överraskning.

Vi önskar givetvis Ben Amos lycka till i framtiden.

Cleverley skrev på för Everton

Att Tom Cleverley skulle gå till Everton har varit klart en tid. Men det var först idag som han formellt kunde skriva på sitt femårsavtal.

Jag är mycket glad att skriva på eftersom det är en fantastisk klubb. Det är hela paketet med klubbens historia, de fantastiska spelarna som för närvarande är här, managern och fansen. Det är definitivt klubben jag ville spela för,” säger Cleverley till Evertons officiella hemsida.


Spelarprofiler: Ben Amos, Tom Cleverley, Tom Thorpe