Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Henriquez vann Copa America, Di Maria skadad

Chile vann Copa America 2015 efter att, på hemmaplan, ha finalbesegrat Argentina på straffar. Finalen innehöll många varningar men inga mål. I straffläggningen var det inget snack om saken, Chile satte fyra av fyra medan Argentina missade två av tre.

Manchester Uniteds Angelo Henriquez fick överraskande nog speltid i finalen (tidigare i turneringen fick han enbart speltid i den tämligen betydelselösa och tämligen avgjorda matchen). Han ersatte Vargas i inledningen av förlängningen. Henriquez får därmed ta med sig en guldmedalj från Copa America när han packar resväskan för Manchester. Om det nu blir Manchester…

Embed from Getty Images

Däremot blev det alltså tårar för Angel Di Maria och Marcos Rojo, som för andra året i rad reser till Manchester med en finalförlust i bagaget. Värst är det nog för Di Maria som drog på sig en skada innan halvtimmen var spelad. Som så ofta när det gäller Di Maria uppstod skadan mitt i en löpning. Helt klart oroväckande, även om skadan rimligtvis ska vara rehabiliterad när han ansluter till laget efter semestern.

Rojo spelade, som vanligt, hela matchen som vänsterback. Han blev, inte direkt ovanligt, varnad i början på andra halvlek.

Embed from Getty Images