Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Nani klar för Fenerbahce

Embed from Getty Images

Det är nu officiellt: Nani lämnar Manchester United för Fenerbahce. Den portugisiska yttern skriver på för tre år med den turkiska klubben. Det bekräftar United på sin hemsida.

Övergångssumman är inte officiell men rapporteras vara 4,25 miljoner pund (sex miljoner euro) av både BBC och Guardian.

Totalt blev det åtta säsonger i Manchester United för Nani (eller sju, om man vill räkna bort fjolårssäsongen som han mestadels spenderade i Sporting på lån). Han värvades från Sporting inför säsongen 2007/08 och fick under sin första säsong i klubben vara med om att vinna både ligan och Champions League.

Han fortsatte att fylla på prisskåpet med ytterligare tre ligatitlar. Han vann dessutom ligacupen och VM för klubblag under sin tid i United.

Nani var ofta en ojämn spelare med en väldigt hög högstanivå men också en oerhört hög lägstanivå. Ett undantag från den beskrivningen hittar vi i mitten av hans Unitedkarriär, då han genomgående höll en hög nivå. Undertecknad vill framför allt minnas att Nani var fantastisk under kalenderåret 2010. Säsongen 2010/11 utsågs han till Manchester United Players’ Player of the Year, i ett lag som vann ligan och gick till final i Champions League.

Totalt gjorde Nani 41 mål på 230 matcher (varav 178 från start) för United.

Jag är väldigt glad att vara här nu,” sa Nani igår. ”Jag ser det som en ny möjlighet i min karriär. Det här är en möjlighet för mig att visa mig mig själv. Jag vill vara framgångsrik. Jag har sett alla fans som kommer hit för mig och jag blev väldigt glad. Jag vill visa dem min bästa fotboll. Jag gör alltid det bästa jag kan.

https://twitter.com/Fenerbahce_EN/status/618026613616340992/photo/1

Muss önskar givetvis Nani lycka till i framtiden.

Vi avslutar med nyheten om att det vara ligagala i Portugal igår och Nani fick fick pris för årets mål (via @PortuBall).


Spelarprofil Nani »