Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomstruppen 2015/16

Manchester United har idag presenterat de ungdomsspelare som är kontrakterade inför den kommande säsongen. Vi får veta att Ruairi Croskery och Jordan Thompson har friställts.

Två nyförvärv presenteras också: Josh Doughty en kanadensisk anfallare som ansluter till U21 från Real Salt Lake och anfallaren Kayne Diedrick-Roberts, senast i Fulham, som ansluter till U18-laget. Fler spelare förväntas ansluta.

Samtidigt skriver Andy Mitten långt och bra om Uniteds akademi på ESPN FC. Tyvärr är det ingen upplyftande läsning och det är ingen tvekan om att United har halkat efter.

Mitten skriver bland annat: ”Tre av Uniteds bästa U18-spelare har för närvarande bättre erbjudanden från andra håll, Liverpool inkluderat, och det skulle inte förvåna någon [hos United] om de lämnade.” Med tanke på att Callum Gribbin, Zachary Dearnley och RoShaun Williams inte är med bland de spelare som United listade är det inte så långsökt att anta att det är de tre spelarna det handlar om. (Men det är ren spekulation från min sida.) Vi vet förvisso att Gribbin har tränat med a-laget, så vi får väl vänta och se…

Notabelt är också att den serbiska målvakten Vanja Milinkovic, som United värvade förra sommaren, inte listas. Milinkovic var utlånad till Vojvodina hela förra säsongen men vi har inte fått någon ytterligare information om Uniteds planer för målvakten.

United ska enligt tidigare belgiska rapporter ha värvat målvakten Ilias Moutha-Sebtaoui från Standard Liege och Indy Boonen från Genk, båda U18-spelare. Men varken Moutha-Sebtaoui eller Boonen listas i U18-truppen.

Mer information om säsongens ungdomsspelare hittar du här »