Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Spelschemat för U18 är nu klart

Premier League har idag presenterat spelschemat för U18 Premier League den här säsongen. United inleder borta mot West Brom den 8 augusti med avspark 13.00 (matchen krockar således med a-lagets ligapremiär mot Tottenham). Den första hemmamatchen är en vecka senare mot Everton, då med avspark 12.00.

Upplägget är samma som förra säsongen. Det är 24 lag som deltar och de är indelade i två regionala grupper. Man möter alla lag i sin egen grupp hemma och borta och efter 22 matcher väntar slutspel – där lag 1-4 i varje grupp går till elitgruppen, lag 5-8 får spela ”b-slutspel” och lag 9-12 får spela ”c-slutspel”. I slutspelet väntar enkelmöte mot alla lag (totalt sju  matcher). De lagen som placerar sig bäst i de regionala grupperna får fördelen av en extra hemmamatch. Laget med flest poäng i elitgruppen blir engelska U18-mästare.

United har hemmamatch mot Manchester city i den sista omgången i det regionala gruppspelet, den 6 februari 2016.

United ställer inte upp i Milk Cup den här säsongen, däremot kommer man som vanligt att spela FA Youth Cup. Om a-laget går till Champions League väntar också spel i Uefa Youth League.

Det fullständiga spelschemat för U18 »