Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Försäsongen på teve

Manchester United befinner sig som bekant på försäsongsturné i USA och där ska man spela fyra matcher. Glädjande nog kommer åtminstone tre av matcherna kunna ses på teve i Sverige. Det är Eurosport 2 som visar matcherna mot Club America, San Jose och Barcelona. Det betyder, såvitt vi förstår, att matcherna också visas på Eurosport Player. Tyvärr ser det ut som att matchen mot PSG inte kommer att visas. Eurosport låter då MLS All Stars mot Tottenham gå före i tablån.

Någon, som inte har tillgång till Eurosport, kanske tänker att Eurosport Player för 69 kronor i månaden (49 kronor i månaden om man binder sig i ett år) är ett bra alternativ. Men det finns bättre alternativ: Eurosport 2 ingår nämligen i utbudet hos den förträffliga – och fullt lagliga – tjänsten Magine TV, som har den goda smaken att bjuda på en kravlös gratismånad för nya kunder.

Måhända finns det ett alternativ även för PSG-matchen. @TheFamousAnders  och @puppym12 tipsar om att Manchester Uniteds app – Android, Ios – ska visa turnén. Det kostar ungefär 24 kronor för en månad eller ungefär 240 kronor om man binder sig för ett år. Det finns dock vissa indikationer på att sändningen kan vara regionskyddad, det återstår att se.

Programmet i USA:

  • Natt fredag/lördag 17-18 juli, 05.00: Club America i Seattle
  • Natt tisdag/onsdag 21-22 juli, 05.00: San Jose i San Jose
  • Lördag 25 juli, 22.00: Barcelona i Santa Clara
  • Natt onsdag/torsdag 29-30 juli, 03.00: PSG i Chicago

(Troligen lär matcherna starta en stund efter utsatt tid. Det brukar vara så i Amerika.)