Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Club America

Embed from Getty Images

Äntligen! Försäsongens första match är här. Manchester United har rest till USA för att försvara International Champions Cup och den första uppgiften är mexikanska Club America i Seattle. Avspark är 05.00 natten mellan fredag och lördag.

Matchen visas på Eurosport 2 och Eurosport Player. Den som inte har tillgång till Eurosport kan med fördel vända sig till internettjänsten Magine TV, som har Eurosport i utbudet och dessutom bjuder alla nya kunder på en gratismånad.

Manchester United

Louis van Gaal har tagit med sig 26 spelare till USA. Bland de 26 spelarna i USA noterar vi framför allt de fyra nyförvärven Matteo Darmian, Memphis Depay, Morgan Schneiderlin och Bastian Schweinsteiger.

Van Gaal har meddelat att den semestrande trion Di Maria, Hernandez och Rojo ska ansluta den 25 juli. Tillsammans med de 26 spelarna i USA har vi då en a-lagstrupp på 29 spelare för tillfället. Kvintetten Rafael, Powell, Varela, Valdes och James är inte uttagna och får förmodas vara transferlistade. Men även några ur 29-mannatruppen – Di Maria, Evans, Hernandez – kan vara i farozonen.

“Under de två första matcherna kommer jag att spela alla spelare som mest 45 minuter för vi måste anpassa oss till den nya situationen,” har Van Gaal aviserat inför träningsmatcherna.

Vi kan väl förutsätta att Van Gaal kommer att ge 22 spelare 45 minuter var. Förhoppningsvis spelar han två av nyförvärven i varje halvlek, så vi får lite bättre möjlighet att studera dem. Jag kommer inte ge mig på att försöka gissa någon startelva, då det är tämligen meningslöst. Däremot kan det vara lite småkul att spåna kring vilka som får stå över.

Sean Goss är ju den enda ynglingen i truppen och ska dessutom konkurrera där laget är som starkast, så han får rimligen sitta över första matchen. En målvakt ska bort, gissningsvis Johnstone. Andreas Pereira semestrade lite längre än alla andra (han flög direkt till USA), varvid det är rimligt att han får stå över. Eftersom Evans ser ut att säljas hade det varit logiskt att ställa över honom, men Van Gaal verkar inte riktigt fungera så.

Nyförvärven, och Goss om han får lira, är som alltid mest intressanta att titta på. Framför allt blir det intressant att se om Van Gaal ger någon indikation på hur mittfältsformationen kan se ut under säsongen.

Möjlig startelva: Elva spelare.

Club América

Club America har redan hunnit spela två matcher i International Champions Cup, förlust 2-1 mot LA Galaxy och senast seger 2-1 mot San Jose (Uniteds kommande motståndare) i en stökig match. De inleder ligaspelet redan den 26 juli och är alltså en bit före United i förberedelserna. De saknar målvakten Munoz, ytterbacken Paul Aguilar och anfallaren Peralta som är på landslagsuppdrag.

Laget har en ny tränare inför säsongen i Ignacio Ambriz. Han verkar inte riktigt ha samma filosofi som Van Gaal – på de två matcherna i International Champions Cup har Ambriz bara gjort sju byten totalt. De spelar 4-4-2 och är enligt Van Gaal ett offensivt lag som gillar att ha bollen. Målvakten Gonzalez, mittbackarna Goltz och Pimentel, vänsterbacken Mares, högeryttern Andrade, mittfältaren Guerrero samt anfallarna Arroyo och Quintero har startat båda matcherna.

Matchen mot San Jose var som sagt stökig. Goltz och San Joses Nyassi blev utvisade i slutet på första halvlek och åtta andra spelare (fem i Club America) blev varnade. Förhoppningsvis är de inte lika aggressiva mot Manchester Uniteds bräckliga spelare. Club America vände underläge till seger med mål av Andrade och Rivera den sista kvarten.

Club America är Mexikos mest framgångsrika klubb med tolv mästartitlar. Senast blev man höstmästare 2014, då man även tog flest poäng i serien. I vårmästerskapet slutade man tvåa i serien men torskade sedan i kvartsfinalen mot Pachuca. Klubben har sin hemmaplan i lilla Mexiko City, så man gjorde ett klokt val när man döpte klubben till America, varvid men kan locka supportrar från hela kontinenten (namnet valdes då man bildades på Columbusdagen 1916).

Senaste startelvan (4-4-2): Gonzalez; Colula, Goltz, Pimentel, Mares; Andrade, Gurrez, Guerrero, Arroyo; Quintero, Bendetto

Historik

Lagen har mötts en gång tidigare, i Los Angeles, 2003. Då vann de då engelska mästarna med 3-1 efter två mål av Diego Forlan och ett av Ruud van Nistelrooy.

Embed from Getty Images

Övrigt

Matchen spelas i Seattle, på USA:s västkust. Seattle är USA:s 20:e största stad och har lag i NFL, MLB och MLS, men inget i NHL eller NBA. Mest berömd är staden för att man har en rymdnål.

Arenan är Seahawks Stadium, som till vardags är hemmaplan för NFL-laget Seattle Seahawks och MLS-laget Seattle Sounders. I vanliga fall är det en konstgräsarena men när det nu blir storfrämmande kör man antagligen naturgräs. Arenan byggdes 2002 och rymmer i vanliga fall 67 000 åskådare, men det kan begränsas till 39 115 när Sounders spelar fotboll. Nattens match är inte utsåld.

Seattle har en väldigt behaglig temperatur så här års. I juli är den dagliga medeltemperaturen 18,7 grader. Det är torrt, i genomsnitt regnar det bara 17,8 millimeter i juli med en luftfuktighet på 65,4 procent.

När matchen sparkar igång är klockan 20.00 (jaja, amerikanerna fördröjer säkert avsparken några minuter) lokal tid. Då ska det vara 23 grader varmt och 40 procent luftfuktighet.

International Champions Cup är det alltså som gäller. Manchester United är regerande mästare men i år har man organiserat om turneringen. Tio lag spelar (troligen) fyra matcher vardera i Nordamerika och flest poäng vinner (troligen). Det blir (troligen) ingen förlängning och (troligen) inga straffar om matchen slutar lika.


Källor: International Champions Cup, Club America, Soccerway, Red Stat, Wikipedia, Google

Matchinformation

Manchester United
Club América
Turnering: Träningsmatch (International Champions Cup)
Tid: Lördagen den 18 juli 2015, 05.00 (natten fredag/lördag)
Plats: Seahawks Stadium, Seattle
Domare:
Teve: Eurosport 2/Eurosport Player

Manchester United

Målvaktare: De Gea, Johnstone, Lindegaard


Försvarare: Blackett, Darmian, Evans, Jones, McNair, Shaw, Smalling, Valencia


Mittfältare: Blind, Carrick, Fellaini, Goss, Herrera, Januzaj, Lingard, Mata, Memphis, Pereira, Schneiderlin, Schweinsteiger, Young


Anfallare: Rooney, Wilson


Frånvaro: Di Maria, Hernandez, Rojo (semester, ansluter 25 juli) 


Club América

Målvakter: Moises Munoz, Hugo Gonzalez, Luis Donaldo Pineda


Försvarare: Paul Aguilar, Erik Pimentel, Pablo Aguilar, Paolo Duval Goltz. Osmar Mares. Ventura Alvarado Aispuro, Miguel Samudio, Giovanni Gil Morales Buron


Mittfältare: Osvaldo Martinez, Rubens Sambueza, Jose Daniel Guerrero, Javier Lopez Guemez, Andres Felipe Andrade, Adrian Gomez Marin Lugo


Anfallare: Oribe Peralta Morones, Michael Antonio Arroyo, Darwin Quintero, Dario Benedetto, Martin Zuniga Barria, Jorge Alberto Garcia


Frånvaro: Moises Munoz, Paul Aguilar, Oribe Peralta Morones (Gold Cup)