Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Media: United inställda på att De Gea lämnar

De engelska tidningarna rapporterar på fredagskvällen att Manchester United är inställda på att David de Gea kommer att gå till Real Madrid, antingen i sommar eller nästa sommar. United ska i princip ha gett upp hoppet om att De Gea ska skriva på ett nytt kontrakt. Detta rapporteras bland annat av Manchester Evening News, Mirror, Guardian, Telegraph och Times.

Undertecknad misstänker att det här är en historia som United sprider medvetet. Rapporterna är tydliga med att De Gea endast får lämna i sommar ifall Sergio Ramos samtidigt går till United. United uppges vara irriterade på att Real tror att de kan handplocka Uniteds spelare.

Det förefaller också vara så att United är beredda att byta De Gea mot Ramos ända fram tills transferfönstret stänger. Louis van Gaal uppges vara bekväm med Uniteds försvar och ifall De Gea lämnar ska man ha ett avtal för en ny målvakt – förmodligen Jasper Cillessen, tror tidningarna –  klart.

I andra nyheter så noterar vi att Fabian Delph har ändrat sig igen. Han är nu hastigt och olustigt en Manchester city-spelare. Det skriver Manchester city på Twitter. Ska vi gissa att han får spendera en del tid på avbytarbänken?