Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Pearson och Rothwell till Barnsley på lån

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds unga mittfältare Ben Pearson och Joe Rothwell är klara för League One-klubben Barnsley på lån. De två lånen gäller till den 3 januari nästa år.

För Pearson blir det en återkomst till Barnsley, då han var utlånad till klubben hela vårsäsongen. Han gjorde då 22 matcher (varav 21 från start), vilket är hans enda a-lagserfarenhet hittills. Den Oldhamfödda mittfältaren är 20 år gammal (han fyller 21 den 4 januari, dagen efter att lånet löper ut). Han utsågs till årets unga spelare i Manchester United 2013 och har gjort närmare 80 matcher på junior- och U21-nivå i United.

Jag är verkligen glad att vara tillbaka,” säger Pearson till Barnsleys hemsida. ”Jag hade en fantastisk tid här förra säsongen, gjorde min professionella debut, och vill ta vid där jag lämnade men hjälpa oss att det extra steget.

Embed from Getty Images

Rothwell är en vecka yngre än Pearson. Han tilldelades ett tröjnummer i a-laget förra säsongen men har ännu inte varit involverad i någon a-lagsmatch för United. Precis som Pearson fick han sina första a-lagserfarenhet då han i våras gick till Blackpool. Lånet blev emellertid helt misslyckad, till stor del beroende på att situationen i Blackpool var turbulent. Han skulle ha egentligen ha stannat hela våren i Blackpool, men lånet avbröts redan efter en dryg månad. Han fick starta en gång och hoppa in två gånger i Championship. Han har gjort närmare 70 matcher på junior- och U21-nivå i United.

Jag är verkligen glad att vara här,” säger Rothwell till Barnsleys hemsida. ”Jag har hört massor om stället av Ben Pearson. Han kunde inte prata bra nog om sin tid här och jag kan bara inte vänta på att få starta.

Både Pearson och Rothwell har gjort någon enstaka match i det engelska U20-landslaget.

Vi önskar givetvis de två mittfältarna lycka till!