12:e plats för Uniteds U15 i Premier Cup

Uniteds 15 åringar deltog i vanlig ordning i Manchester Premier Cup som startade 1993. 20 lag från över hela världen deltog och United hamnade till slut på en 12:e plats efter att man, snöpligt, inte lyckades ta sig vidare till kvartsfinal.

United inledde med att möta Mamelodi Sundowns från Sydafrika. United gick upp i en 2-0 ledning innan sydafrikanerna reducerade. Uniteds mål gjordes av Greenwood och Angel Gomes.

I nästa gruppspelsmatch ställdes United mot Real Madrid, en match som slutade mållös vilket innebar att United ledde gruppen efter dag 1 på samma poäng som Chivas.

United inledde dag 2 med att återigen spela 0-0, den hår gången mot Chivas. 0-0 blev det även i dagens sita match mot FNSW Institute vilket innebär att United blir trea i gruppen, på samma poäng som Real Madrid men med sämre målskillnad.

Dag 3 och missad kvartsfinal innebar alltså placeringsmatcher för United. Man inledde med att möta ryska Chertanovo. United tog ledningen genom Barlow, framspelad av Angel Gomes. Ryssarna kvitterade via nick på en frispark innan den första halvleken var slut. Den andra halvlken blev chansfattig, och trots en rysk utvisning så kunde inte United vinna matchen. Straffar fick avgöra och där drog Chertanovo det längsta strået.

Dag 4 blev ännu en placeringsmatch för United som mötte RB Leipzig. Det blev faktiskt Uniteds enda förlust efter ordinarie tid där tyskarna vann med 2-1. Greenwood hette Uniteds målskytt. Det innebär att United slutade på en 12:e plats i turnering. Lite snöpligt till slut då man var en hårsmån från att gå vidare, men samtidigt är detta en turnering som United i princip aldrig gjort bra ifrån sig i.

Vinnare i turneringen blev Right to Dream från Ghana. De besegrade Genoa i finalen efter straffar.

Noterbart i turneringen var dock att Uniteds Angel Gomes blev framröstad till turneringens bäste spelare. Det var samtliga lags tränare som fick rösta. Gomes stod endast för ett mål och United var överlag svaga framåt med bara fyra mål på sex matcher, men det skvallrar en del om 14 årige Gomes talang.

Källa: www.manutd.com, Manchesterunitedpremiercup.com

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS