Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal om matchen: Väldigt nöjd med Blind

Här följer en sammanfattning av vad Louis van Gaal sa efter matchen mot PSG.

  • Jag är väldigt nöjd med prestationen. […] I första halvlek skapade vi fler chanser än Paris Saint-Germain. De skapade bara chanser efter misstag, personliga misstag och du kan inte kämpa mot personliga misstag när du spelar på toppnivån. […] Mot Barcelona kunde vi ha legat under med 2-0. […] Mellan toppklubbar är det vem som gör första målet, då har du en stor möjlighet att vinna matchen.
  • Van Gaal är nöjd med att han har en skadefri trupp, till skillnad från förra året.
  • Om försvaret:Jag måste starta med formationen och när formationen gör det bra låter jag dem spela i den formationen. Jag tror att jag ska sela med Shaw, med Darmian och med Daley Blind. Den högra mittbackspositionen måste jag överväga.
  • Om Darmian:Jag är väldigt nöjd med Matteo Darmians prestation. Och ni kan se att han kan spela till höger eller vänster.
  • Om Blind:Jag var väldigt nöjd med hans prestationer, inte bara den här kvällen men också de tidigare prestationerna. Jag tycker att han kan bygga upp spelet bättre från den positionen och han försvarade väldigt bra. Jag tror att jag ska använda honom där, men också på mittfältet och också på vänsterbackspositionen. Jag är nöjd med hans prestationer här i USA.”
  • Om formationen:Mer eller mindre 4-3-3. Vi spelade det redan förra säsongen, under andra halvan av säsongen och jag har sagt att det är det systemet jag vill använda. Det är också där jag har varit nöjd.” Min personliga tolkning, efter att ha lyssnat på presskonferensen, är att han ser formationen som har använts i USA som en 4-3-3-variant, snarare än att det är några större justeringar att vänta. Men man vet ju aldrig säkert med Van Gaal.
  • Om det offensiva mittfältet:Att mittfältaren [ibland] är framför anfallaren är inte dåligt, för jag tycker att du behöver variation i anfallet. Jag gillar det och jag ber om det, framför allt från Memphis. Det kan också vara Carrick eller Schweinsteiger eller Schneiderlin någon gång ibland, men mestadels Memphis. Det beror på våra motståndare.” Van Gaal tycks ha glömt att Ander Herrera existerar, vilket jag tycker är tråkigt.
  • Om De Gea:Jag kan inte säga att han inte gjorde ett misstag. Men alla kan göra misstag och när en målvakt gör ett misstag är det oftast ett mål och det är skillnaden. Vi har han situationen som inte är fördelaktig för David de Gea, men heller inte för oss och inte heller för klubben, att han kanske vill lämna.

Källor: Manchester United, 2, Telegraph