Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dean dömer på fredag

Premier League har meddelat vilka som ska döma i omgång 2. Manchester Uniteds bortamatch mot Aston Villa döms av Mike Dean, som får Bennett och Long som assisterande domare och Mason som fjärdedomare. Dean gör säsongsdebut ikväll då han dömer West Brom mot Manchester city.

Dean är en av de mer meriterade domarna och har dömt United 43 gånger. Oroväckande är att United bara har en seger på de nio senaste (fyra oavgjorda, fyra förluster) med Dean. Senast vi stötte på Dean var i 1-1-matchen mot Arsenal i våras. Förra säsongen dömde han även bortamatcherna mot Chelsea (0-1), Arsenal (2-1), West Brom (2-2) och premiären hemma mot Swansea (förlust 1-2).

Dean har dömt 37 matcher med Aston Villa. Senast då de förlorade med 3-2 borta mot Manchester city i april. Villa har bara 3 segrar på de 15 senaste med Dean (4 oavgjorda, 8 förluster).

Han har dömt två matcher mellan United och Villa, båda i Birmingham. Senast dock för nästan fem år sedan, i november 2010. Då blev det 2-2. Ashley Young gav Villa ledningen på straff, på en straff som han fixade genom att bli nedbrottad av Brown, efter 72 minuter och firade så vilt att han blev varnad. Även Vidic blev varnad efter målet. Fyra minuter senare ökade Villa på till 2-0. Det var dock inte tillräckligt för att Villa skulle vinna. Federico Macheda slog in reduceringen och Nemanja Vidic kunde kvittera.

Dean dömde också Uniteds 2-0-seger i december 2010 (håller trenden i sig får vi en ny match mellan Villa och United med Dean som domare hösten 2020 – can’t wait!). Då sköt Van Nistelrooy och Rooney målen.


Data: Football-Lineups