Motståndarkollen: Londonlagen tappade poäng

Premier League började väldigt bra för Manchester United, som ju besegrade Tottenham i premiären.

Premiärdagen fortsatte sedan att vara väldigt trevlig då Chelsea tappade poäng hemma mot Swansea. Gästerna kunde mycket väl ha lämnat London med tre poäng Chelsea spelade med en man mindre i mer än en halvtimme.

På söndagen fortsatte premiäromgången att vara trevlig då Arsenal förlorade mot West Ham. Arsenals nya frälsare Petr Cech hade en distinkt misslyckad premiär med dåliga ingripanden på de två insläppta målen.

På måndagskvällen tog dock det roliga slut då Manchester city körde över West Brom på bortaplan. city är utan tvekan det topplag som imponerade mest den första omgången.

Bland lagen som får förmodas slåss om sjätteplatsen noterar vi att Liverpool vann utan att imponera i Stoke. Philippe Coutinho sköt matchens enda mål i slutet av matchen. Everton fick bara 2-2 hemma mot nykomlingen Watford. För att rädda poängen tvingades man kvittera två gånger den sista kvarten. Även Southampton spelade 2-2, borta mot Newcastle. Måhända börjar verkligheten komma ikapp Southampton som återigen har förlorat stora delar av startelvan under sommaren.

Uniteds möter Aston Villa på fredag och Villa började, som United, med en 1-0-seger. Nykomlingen Bournemouth spelade en del småtrevlig fotboll, i sin allra första match i den högsta divisionen, men kunde inte sparka in bollen i mål. Det straffades då Rudy Gestede var störst och starkast och nickade in matchens enda mål. Gestede beskrivs som en gigant i luftrummet, något att bita i för Daley Blind på fredag.

Club Brugge spelade 0-0 borta mot Sporting Charleroi i ligan. Brugge genrepar inför Champions League-kvalet med ligamatch hemma mot Kortrijk på fredag kväll.

I lite mindre Manchester United-relevanta nyheter måste vi ta upp League One-mötet mellan Doncaster och Bury där hemmalaget gjorde 1-0 av misstag och reparerade misstaget genom att bjuda på kvitteringen. (Det rätta hade givetvis varit att domarna hade blåst felaktigt inkast i första läget.)

Motståndarkollen kommer att återkomma då och då.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS