Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal om formationen och Memphis position

Så, spelar Manchester United egentligen 4-4-2 eller 4-3-3 eller 4-2-3-1 eller 4-1-4-1 eller 4-4-1-1 eller något annat? Louis van Gaal förklarar och det vi framför allt lär oss är att han föredrar en andra anfallare bakom Wayne Rooney, snarare än en mittfältare.

En match definieras i fyra huvudsakliga moment. Vi kallar dem bollinnehav, bollinnehav för motståndaren, övergång till bollinnehav och övergång till bollinnehav för motståndaren. Det du måste se i varje system i ett givet moment och då är systemen alltid olika.

Så när du spelar i bollinnehav för motståndaren kan det vara 4-3-2-1 men det kan också vara 4-4-1-1. Det beror på hur du spelar mot en motståndare. Jag hoppas att åskådarna fortfarande är medvetna om vad jag har sagt men det är som det.

Han pratar också om Memphis position i laget och indikerar att Memphis kommer att flyttas ut på kanten om han inte lyckas centralt.

Jag föredrar att den positionen ska vara mer en andra anfallare än en tredje mittfältare. Jag vill se Memphis i den rollen, givetvis.

Det är också, för honom, kanske svårare eftersom han måste ta steget till Premier League, till Manchester United, en ny klubb. Kanske ska jag också använda honom på vänsterytterpositionen, för han känner den mycket bättre.

Memphis i en kantroll verkar de flesta supportrar, och även många experter, vara överens om är att föredra.


Citat: Manchester United