Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: De Gea ville inte spela

Situationen kring David de Gea fortsätter att vara kaotisk. På den andra delen av torsdagens presskonferens sa Louis van Gaal att David de Gea har sagt att han inte ville spela mot Tottenham. Enligt Daily Mail ska De Gea vara förbluffad över Van Gaals uttalande.

Vi pratade med [De Gea] och han var helt överens med vårt beslut,” säger Van Gaal. ”Jag har en assisterande tränare och en annan assisterande tränare så vi pratar om den här typen av saker tillsammans. Vi har en målvaktstränare, Frans Hoek, och jag gör inte allting ensam.

Frans Hoek, han hade ett möte med David de Gea och han frågade honom: ’Vill du spela?’” Vad svarade De Gea? ”Nej. Sedan måste jag ta beslutet. Det är en process. Vi hade observerat honom under förberedelsen. Han var inte så bra, han var inte samma David de Gea som förut.

United ska senare på torsdagen ha stipulerat att man inte har några problem med De Geas professionalism.

Enligt Daily Mail, som det ofta finns en anledning att misstro, ska David de Gea dock vara av en annan uppfattning. Källor nära De Gea ska ha bekräftat att mötet med Hoek ägde rum men att De Gea då ska ha förkunnat att han ville spela. Målvakten ska ha varit besviken över att sedan ha ställts utanför mot Tottenham.


Källor: Guardian, Daily Mail