Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: city krossade Chelsea

  • När den andra omgången i Premier League nästan är färdigspelad kan vi konstatera att om ligatiteln delades ut i mitten av augusti skulle Manchester city bli engelska mästare. city imponerade mest av alla i premiäromgången och man höjde nivån ytterligare när man i omgång 2 lekte med Chelsea. De regerande mästarna hade ingenting att hämta i Manchester, även om Jose Mourinho efter matchen tyckte att resultatet var ”komplett falskt, utan kontext”. Det blev 3-0 till city och Chelsea har bara en enda poäng efter två omgångar. Chelseas säsongsinledning är den sämsta för en regerande mästare under Premier League-eran.
  • Chelsea reaktion på förlusten? Ett snabbt tryck på panikknappen, då man omedelbart värvade Abdul Baba Rahman från Augsburg. [Chelsea]
  • Arsenal vann borta mot Crystal Palace. Ett imponerande resultat men deras spel var mindre imponerande och om bollarna hade studsat lite annorlunda hade Palace kunnat greja en eller tre poäng. Signifikant var Arsenals segermål ett självmål.
  • Everton revanscherade sig för 2-2 i premiären mot Watford då man körde över Southampton på bortaplan. Det är fortfarande tidigt men verkligheten tycks ha kommit ikapp Southampton, som näppeligen kommer att slåss om Europaplatserna den här säsongen.
  • Tottenham såg ut att gå mot en säker seger hemma mot Stoke. Den sista kvarten somnade man dock och 2-0 blev 2-2 i en match som Stoke till och med kunde ha vunnit i slutet.
  • Manchester United och Manchester city får sällskap av Leicester City på maximal poäng efter två omgångar. Imorgon har Liverpool chansen att bli det fjärde laget på två segrar, då man möter Bournemouth hemma.
  • United möter Newcastle på lördag och ser ut att gå mot en tung säsong i år också. Igår var man tämligen chanslösa mot Swansea på bortaplan. Dessutom drog Daryl Janmaat på sig en fantastiskt korkad utvisning, vilket betyder att han missar matchen mot United.
  • Innan United tar sig an Newcastle är väntar dock kval mot Club Brugge. Belgarna genrepade, som United, redan på fredagskvällen, då man vann med 2-1 mot Kortrijk efter stor dramatik. Papazoglou såg ut att ha räddat en poäng för Kortrijk då han sköt 1-1 på tilläggstid. Brugge ville dock mer och Dierckx slog till med segermålet, framspelad av 1-0-skytten Vormer.