Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Det är en stor press

Louis van Gaal höll idag presskonferens inför morgondagens Champions League-kval mot Club Brugge. Han pratade också med MUTV i en intervju. Här är en snabb sammanfattning av vad han, uppenbart irriterad på media, sa.

 • Skadeläget: Inga nya skador. Phil Jones är fortfarande otillgänglig med en sjukdom, som “blir bättre“, i övrigt är alla tillgängliga.
 • Om Fellaini: Han är inte avstängd så han är tillgänglig. Van Gaal har många alternativ.
 • Stor press: Det är en stor press. Siktet och målet är att gå till Champions League. Den här typen av matcher är svåra, som Arsene Wenger sa förra året. United har lottats mot Brugge vilket gör det extra svårt. De försvarar sig bra. Det blir en svår match, så pressen är stor. Alla – fans, spelare, ledare – vill till Champions League. Men då måste Brugge besegras.
 • Om Victor Vazquez (årets belgiska spelare 2014/15): Han är väldigt bra, snabb med bra vision. Men han är inte den enda bra spelaren i laget. Han kan inte bedöma om han var årets spelare men han kan föreställa sig det.
 • Om formen: Det är alltid en oro för man vill alltid ha den perfekta matchen. Men inget lag är på den högsta nivån än så länge. “Vi har en lång väg att gå.” Men United har öppnat bättre än förra säsongen och har hållit nolla två gånger, så strukturen i laget är bättre.
 • Om Rooney: Media har skrivit i ett år att Rooney måste spela på topp. Efter två matcher är det märkligt att man redan tvivlar på det man har skrivit. Van Gaal litar alltid på sina spelare, men har inte bara Rooney utan även Adnan Januzaj, Chicharito och Wilson. Det finns ingen brist på anfallare.
 • Mata som nummer 10?Kanske kan du fråga styrelsen om du är Manchester Uniteds trainer-coach.” Han diskuterar det med sina ledare hellre än media.
 • Om media: Media vinklar vad Van Gaal säger – som med De Gea – och därför vill ha inte diskutera om problemet är att laget inte ger Rooney tillräckligt bra chanser.
 • Om Januzaj: Han startade 8 matcher och hoppade in 14, så det är fel att säga att han inte fick några chanser. Han måste tävla med de andra spelarna och han är 20 år gammal. En ung spelares karaktär är att man saknar kontinuitet. Man har aldrig en garanterad plats i Manchester United.
 • Om Michel Preud’homme: Han kan inte bedöma sin kollega för han är inte där, bara hur laget presterar. Hans lag är alltid strukturerade. “Jag har stor respekt för honom.” Nu är de motståndare.
 • Om startelvan: Säger ingenting om det.
 • Fredagsmatch mot Villa: Det är en fördel inför matchen mot Brugge. Förhoppningsvis blir det fler fredagsmatcher i framtiden. Det är lättare att strukturera veckan då.

Bredvid Van Gaal satt Adnan Januzaj som fick några få frågor.

 • Förra året var förra året. “Jag trivs i Manchester United.” Han trivs med Van Gaal.
 • Det kan hända att det går sämre andra året. Han är redo att komma tillbaka till sitt bästa och tror att han kan göra det.
 • Managern har pratat med honom några gånger och han känner att han utvecklas och kanske får han fler chanser den här säsongen.
Res med oss till Manchester!