Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal: Jag vill kyssa Memphis

En snabb sammanfattning av vad Louis van Gaal sa på presskonferensen efter matchen mot Club Brugge.

  • Är du lättad? ”Ja, 3-1 är ett mål mer.
  • Om Memphis:Om du gör ett mål är du hjälten. […] Jag vill kyssa honom.” Van Gaal påpekar dock att det inte bara är mål och assists som räknas. Han gillar också att Memphis var missnöjd över att ha missat chanser.
  • Den Memphis som Van Gaal hade i det holländska landslaget var grön. Han var som Pereira och Januzaj nu, även McNair och Lingard. Utmaningen är att leverera i match efter match, vilket är svårt att förutse på förhand vilka som lyckas med.
  • Spelarna vet att Brugge är ett svårt lag att besegra. ”Jag kan inte minnas en chans för Brugge. Ändå gjorde de mål. Då var matchen väldigt svår för oss.” Trots att Brugge var kompakta skapade United många chanser och man kunde ha avgjort tidigare. Men United saknade tur och tur är en viktig aspekt i fotboll.
  • Man kan säga att Fellainis mål var tur men man hade tränat på det och spelarna visste att man skulle avsluta med Fellaini och Chicharito på planen.
  • Carrick och Schweinsteiger: Taktiskt byte på Carrick, ingen skada. Men också för att Schweinsteiger måste byggas upp.
  • Om Rojo: Rojo är inte fit. Han måste byggas upp. När du kommer sent är det inte bra när du spelar för då riskerar du en skada.