Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Club Brugge

Embed from Getty Images

Det var Memphis Depays kväll när Manchester United återigen var tillbaka i Champions League spel. Han gjorde 2 vackra mål och en assist mot belgiska Club Brugge. Trots en mardrömsinledning kopplade United, mycket tack var Memphis, ett grepp om platsen i CL:s gruppspel.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Romero
6

 Ställdes inte på några nämnvärda prov och spelet med fötterna såg bättre ut än tidigare. Hade ingen chans på målet.

Matteo Darmian 

 Återigen en mycket stabil insats. Det var ingen som kom förbi honom och bidrog även med offensiva löpningar med och utan boll. Ligger rätt och gör få misstag. 

Chris Smalling 
8,5 

 Är han vår nya backgeneral? Mycket talar för det. Spelade upp i sig under hösten och spelar med enorm pondus och beslutsamhet. Har sagt att han ska kliva fram som en ledare i år och spelar han som han gjort de tre första matcherna behövs det ingen ny mittback. Hade fått en 9a om motståndet varit bättre. 

Daley Blind 
7,5 

 Jag har tidigare lyft honom som ett kompetent mittbacksalternativ. Syns inte lika mycket defensivt som Smalling men som han läser spelet! Visade också tuffhet i man-man situationer. Hans uppspel är dessutom i världsklass. 

Luke Shaw 

 Tycker Shaw var otroligt bra i går. Gjorde en helt otrolig rusch från egen planhalva som vittnar om en Shaw i fysisk praktform. Är otroligt bra i defensiva man-man och var ofta delaktig i det offensiva spelet. En världsback om några år och ett säkert kort på vänsterbacken i många år framöver.

Juan Mata

 Ganska osynlig matchen igenom. Var inte tillräckligt distinkt i sista tredjedelen av planen. Slog dock som vanligt en del öppnande passningar. 

Morgan Schneiderlin 
6,5  

 En hel del bollvinster och står ofta rätt i positionen. Kom också fram en hel del i offensivt straffområde men en del felpassningar drar ner betyget. 

Michael Carrick 

 Hade ingen bra kväll. Var inte på tårna vid första målet och var inte alls sig lik i övriga spelet. Slog inte många öppnande passningar och de patenterade passningsbrytningarna lyste med sin frånvaro. Brukar vara trögstartad, så ingen oro ännu. Byttes ut i halvtid. 

Memphis Depay 
8,5 

 Snuddar vid en 9a men liksom Smalling krävs det lite starkare motstånd för det. Gör en väldigt bra match rätt igenom. Två fantastiska solomål kryddat med en fin assist. Visade sin stora potential och med ett hat-trick i kväll hade han varit uppe kring 9,5. 

Adnan Januzaj 
6,5 

 Gör en hel del bra saker med boll. Kommer ofta förbi sin motståndare och är hela tiden rörlig och spelbar. Hade lite för många bolltapp men ser avsevärt bättre ut än förra året. 

Wayne Rooney 

 Gör en godkänd match. Är fortfarande vilsen som ensam forward och är långt ifrån toppform. Har ofta sådana här perioder och än bör vi inte vara oroliga. Såg lite bättre ut än tidigare och framspelsklacken fram till Memphis visar vilken nivå han besitter. 

Avbytare:

Bastian Schweinsteiger

 Kommer in och får igång mittfältet. Det osar klass om Schweinsteiger och hans öppnande passningar och blick för spelet kommer bli en tillgång i år. Än är han inte i fullständig matchform men när blir det! 

Cicharito 
6,5 

 Det var länge sedan jag såg en så kvick och bolltrygg Chicharito. Kom som vanligt in med massa energi och hans arbete utan boll fick Mechele utvisad. Madridtiden verkar ha gjort honom gott och spelar han så här konkurrerar han definitivt med Rooney. 

 

Marouane Fellaini 
N/A

 Fellaini kom in sista tio minuterna och såg oförskämt fräsch och pigg ut. Är helt klart sugen på att revanschera sig för sin avstängning. Gjorde ett väldigt viktigt mål och Bruggespelarna verkade hade inte en chans mot honom i luftrummet.