Lottat: United mot Ipswich hemma i ligacupen

Ligacupens tredje omgång lottades idag och för Manchester Uniteds del föll lotten på en hemmamatch mot Ipswich.

Den tredje omgången i ligacupen motsvarar 16-delsfinal. Vinst fem omgångar i rad innebär alltså att man vinner cupen. Semifinalerna avgörs i dubbelmöte medan det är enkelmöten i övriga omgångar. Det är inga omspel, blir det lika i matchen blir det förlängning och sedan straffar.

För Uniteds del är det redan klart att man går längre i ligacupen den här säsongen än förra, då det ju blev en hemsk sorti redan i omgång 2. Reglerna säger nämligen att de lag som spelar Europacupspel går in först i omgång 3.

Omgång 3 ska spelas veckan som börjar den 21 september. Då United möter Southampton i ligan den 20 september borde matchen mot Ipswich läggas onsdagen den 23 september, men det är ren spekulation.

Ipswich Town slog ikväll Doncaster på bortaplan med 4-1 efter förlängning. De gick in i cupen redan i omgång 1 och vann då med 2-1 mot Stevenage på hemmaplan.

Ipswich håller till i Championship. De kvalade till Premier League förra säsongen men rök mot Norwich i playoffsemifinalen. Den här säsongen får de förmodas vara en av favoriterna att gå upp och de har inlett ligaspelet med tre segrar och en oavgjord. Onsdagskvällens seger var deras femte raka seger, efter oavgjort borta mot Brentford i ligapremiären.

United har inte mött Ipswich sedan säsongen 2001/02. Senaste matchen var i Ipswich i april 2002, då United vann med 1-0 efter straffmål av Ruud van Nistelrooy. United vann hemmamatchen den säsongen med 4-0, efter två mål av Ole Gunnar Solskjaer samt ett var av Andy Cole och Ronny Johnsen.

Totalt har det spelats 56 matcher mellan klubbarna. United har 28 segrar mot 19 för Ipswich. Man har mötts i ligacupen två gånger, båda gångerna i Ipswich, med varsin seger. United vann med 3-1 i omgång 2 1971, medan Ipswich vann med 2-0 i omgång 3 1997.

Bland de andra matcherna noterar vi först och främst Londonderbyt mellan Tottenham och Arsenal. Det blir också derby i Birmingham då Aston Villa tar emot Birmingham. Bland övriga topplag fick Manchester city den svåraste lottningen, då man ställs mot Sunderland på bortaplan.

Lottningen i sin helhet

 • Middlesbrough – Wolves
 • Norwich – West Brom
 • Hull – Swansea
 • Leicester – West Ham
 • Aston Villa – Birmingham
 • Tottenham – Arsenal
 • Manchester United – Ipswich 
 • Liverpool – Carlisle
 • Crystal Palace – Charlton
 • Fulham – Stoke
 • Sunderland – Manchester city
 • Newcastle – Sheffield Wednesday
 • Reading – Barnsley eller Everton
 • Preston – Bournemouth
 • Walsall – Chelsea
 • MK Dons – Southampton

Jag missade det själv men tydligen sades det i Viasats studio att United kommer att hamna i seedningsgrupp 3 om man går till Champions League. Det stämmer inte. United, som är tionderankade, är garanterade att hamna i seedningsgrupp 2 om man slår ut Brugge. United får i seedningsgruppen sällskap av Real Madrid, Atletico Madrid, Porto, Arsenal, Valencia, Bayer Leverkusen (om klarar kvalet) och Manchester city. De sju lagen, plus Chelsea, är de lag man inte kan möta. Missar Leverkusen i kvalet går Shakhtar Donetsk in i seedningsgrupp 2.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS