Inför Champions League-lottningen

Ikväll, 17.45, lottas gruppspelet till Champions League för fotbollssäsongen 2015/2016. Ni följer lottningen från Monaco direktsänt via Eurosport, Viasat Fotboll eller Viaplay. Manchester United återfinns i seedningsgrupp 2.

Efter gårdagens storseger i playoff-matchen mot Club Brugge befinner vi oss återigen i fotbollens finrum efter en säsongs frånvaro. En försmak av Champions League-fotboll har vi tagit del av den senaste veckan, självklart var matcherna mot belgarna oerhört viktiga, men visst är det först nu det blodiga allvaret inleds. Ikväll är det nämligen lottning till gruppspelet och vi ska grotta ner oss i förutsättningarna inför bolldragningen.

Seedningsgrupp 1

Barcelona, Chelsea, Bayern München, Juventus, Benfica, Paris Saint Germain, Zenit och PSV Eindhoven

Seedningsgrupp 2

Real Madrid, Atlético Madrid, Porto, Arsenal, Manchester United, Valencia, Bayer Leverkusen och Manchester City

Seedningsgrupp 3

Shakhtar Donetsk, Sevilla, Lyon, Dynamo Kiev, Olympiakos, CSKA Moskva, Galatasaray och Roma

Seedningsgrupp 4

BATE Borisov, Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg, Dinamo Zagreb, Maccabi Tel-Aviv, Gent, Malmö och Astana

I sedvanlig ordning är det 32 deltagande lag som fördelas ut i åtta grupper med fyra lag i varje grupp (ett lag från varje seedningsgrupp). Nytt för i år är fördelningen av seedningsgrupperna, där seedningsgrupp 1 enbart innehåller ligavinnare från de högst rankade ligorna, till skillnad mot tidigare år där seedningen baserats på lagens Uefa-ranking. Detta gör att ett lag som Real Madrid, som är rankade nummer ett i världen, hamnar i seedningsgrupp 2. För första gången i Champions Leagues historia deltar även ett land med fem lag i gruppspelet. Sevilla fick i år en gratisbiljett in i turneringen tack vare deras finalseger i Europa League förra säsongen, och med Valencias avancemang från tisdagens playoff innebär det att Spanien 2015/2016 har fem lag med i gruppspelet.

Lag från samma land kan inte lottas i samma grupp. Detsamma gäller ryska och ukrainska lag, i detta fall handlar det dock om det politiska läget länderna emellan, vilket bidrar till att de inte kan lottas i samma grupp.

Förutom att Peter Schmeichel agerar värd i Monaco, så kommer andra storspelare infinna sig på scenen under kvällen. Uefa kommer nämligen dela ut pris till Europas bästa spelare på herr- respektive damsidan för säsongen 2014/2015.

Min personliga drömlottning

PSV Eindhoven, Manchester United, Olympiakos och Gent

Min personliga mardrömslottning

Barcelona, Manchester United, Roma och Wolfsburg

Källa:Uefa.com


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS