Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Reaktion: Rooney och Van Gaal om segern i Brugge

United vann enkelt mot Club Brugge i Belgien och tog sig därmed till Champions League.

Louis van Gaal [video]:

  • Om prestationen:Vi var väldigt organiserade och spelade bollen enklare än förut.
  • Om Rooney: ”Varje mål ska ge självförtroende till varje spelare och också till Wayne. Men jag är väldigt glad för honom. […] Wayne har den bästa mentaliteten du kan föreställa dig. Sådana spelare på en sådan nivå kommer alltid tillbaka.
  • Om lottningen:Jag tror att jag ska kolla på reservlaget för åtta av mina spelar mot Ajax och jag tycker att det är viktigare eftersom jag inte kan göra något för att påverka lottningen.
  • Om att möta Barcelona eller Bayern München:Jag tror inte att de vill lottas mot oss!
  • Om Swansea:Swansea City på söndag är den viktigaste matchen nu. Förra året förlorade vi sex poäng mot dem och vi måste förbättra det.

Wayne Rooney [video]:

  • Jag gjorde målen men viktigare var att det var en massiv match för klubben ikväll. […] Det var en stor besvikelse förra året att inte tävla i Champions League.
  • Om jag inte hade haft en stark karaktär kanske [bristen på målen] hade påverkat mig. Jag vet vilka kvaliteter jag har och vad jag ger laget. Även om målen inte går in gör jag fortfarande mycket för mina lagkamrater. Tack och lov fick jag chanser ikväll och tog dem, men jag var inte orolig.