Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Javier Hernandez klar för Bayer Leverkusen

Embed from Getty Images

Det är nu officiellt att Javier Hernandez lämnar Manchester United för Bayer 04 Leverkusen. Den mexikanska anfallaren har skrivit på ett treårskontrakt med den tyska klubben. Övergångssumman rapporteras vara 7,3 miljoner pund.

Javier Hernandez, ofta kallad Chicharito, blev en Manchester United-spelare sommaren 2010, då han lämnade Chivas från Guadalajara. Han debuterade i Community Shield mot Chelsea. Han sköt – givetvis som inhoppare – ett mål i den matchen. Det första av många kreativa mål som han gjorde i Unitedtröjan. Det var ett bakhuvud här, ett lår där, någon gång med magen, ibland med huvudet. Det sägs att han även gjorde något mål med fötterna, men jag har inte kunnat bekräfta de uppgifterna.

Debutsäsongen var hans bästa i United, då han slog till med 20 mål. Han var en starkt bidragande orsak till att United vann ligan 2011. Han hade en lyckad säsong även vid ligasegern 2013, även om han ofta befann sig i skuggan bakom Van Persie och Rooney.

Totalt gjorde Chicharito 59 mål för Manchester United. Detta på totalt 157 matcher. Med tanke på att han bara startade 85 matcher är det ändå en imponerande utdelning.

Vi önskar Javier Hernandez all lycka i framtiden.

Spelarprofil Javier Hernandez.