Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Deadline day (del 1): De Gea, Wilson, Rojo

  • Transferfönstret har stängt i stora delar av Europa men i England är det öppet till klockan 19.00 (svensk tid) ikväll. Det betyder att engelska klubbar får signera spelare från hela världen. Det får man egentligen alltid göra – det är registreringen av spelare som bara är möjlig då transferfönstret är öppet (vilket kan illustreras av att Barcelona har värvat spelare i sommar, men får registrera dem först i januari).
  • När transferfönstret har stängt så kan United fortfarande låna ut spelare till klubbar i lägre divisioner. På så kallade korttidslån (icke att förväxla med nödlån, där klubbar kan få dispens att låna spelare – eventuellt gäller det bara målvakter – vid en skadekris). Fönstret för korttidslån brukar öppna någon vecka efter att det vanliga fönstret stänger.
  • David de Gea är i skrivande stund fortfarande en Manchester United-spelare. Och Keylor Navas är en Real Madrid-spelare. Båda klubbarna och båda spelarna vill att affären ska bli av, men det är inte nödvändigtvis tillräckligt. I England finns det en möjlighet att ansöka om dispens ifall man märker att pappersarbetet drar ut på tiden, den möjligheten existerar inte i Spanien. Det klubbarna hoppas på är att man ska kunna bevisa för Fifa att alla papper var inskickade i tid och att det var tekniska problem som stoppade affären. Hur Fifa reagerar på det är högst oklart. Gabrile Marcotti har en intressant artikel på ESPN FC om hur Fifas Transfer Matching System fungerar. Det finns ett tidigare exempel då Bryan Ruiz i vintras stoppades från att gå till Levante på lån (BBC). Vi får vänta och se, men det är inte en affär med en självklar utgång. Enligt Sky Sports fick La Liga papprena 28 minuter för sent. Ingen av klubbarna har kommit med några officiella uttalanden.
  • Enligt Daily Mail är Marcos Rojos framtid i United i fara, detta då den argentinska försvararen ska ha bråkat med Louis van Gaal. Först missade ju Rojo turnén i USA på grund av passproblem och sedan ska Van Gaal ha varit besviken på Rojos fysiska status. Rojo å sin sida ska vara irriterad på hur han har behandlats sedan han återvände efter semestern. Även Mark Ogden på Telegraph säger att Rojo kan vara på väg bort. Frågan är om det finns någon köpare.
  • Victor Valdes ser ut att bli kvar i Manchester United. På måndagen ändrade han sin profil på både Facebook och Twitter till att inkludera Manchester Uniteds logo (Twitter/United Peoples TV, 2). United kan förstås välja att inte registrera Valdes för spel, men målvakten kommer ändå att lyfta lön.
  • Mark Ogden på Telegraph (och flera andra) säger att James Wilson kan lämna United på lån. En utlåning av Wilson hänger eventuellt på att United först lyckas värva en anfallare. Där nämns dock inga namn.
  • Den anfallaren ska vara i tillägg till Anthony Martial, som vi räknar med kommer att presenteras som Unitedspelare under dagen. Övergångssumman sägs vara 50 miljoner euro (36 miljoner pund) stigande till 80 miljoner, med diverse klausuler.