Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt uttalande från Real

Real Madrid har nu kommit med ett officiellt uttalande om David de Gea och Keylor Navas. Uttalandet, i tio punkter, är än så länge bara tillgängligt på spanska men via Google Translate kan följande gälla som en sammanfattning:

  1. Manchester United öppnade inte förhandlingarna förrän måndag morgon. [Det är väl ändå den köpande klubben som är  skyldig att öppna förhandlingarna, red. anm.]
  2. Trots den sena tiden för en sådan här svår affär valde Real Madrid att gå med på att diskutera.
  3. Manchester United accepterade bara en affär under förutsättning att United kunde komma överens med Keylor Navas.
  4. Real Madrid och Manchester United kom snabbt överens. Real Madrid skickade papper till Manchester United klockan 13.39 spansk tid.
  5. Manchester United returnerade papprena åtta timmar senare, klockan 21.43, med mindre justeringar, som Real omedelbart accepterade.
  6. Efter att Keylor Navas och David de Gea hade skrivit på skickade Real de signerade kontrakten till United klockan 23.32 och väntade på de sista dokumenten från United.
  7. Manchester United nådde det sista avtalet med Keylor Navas klockan 23.53 och vid den här tiden skickades kontrakten till spelaren för att skrivas på.
  8. Manchester United fyllde klockan 00.00 i informationen i Fifas Transfer Matching System (TMS) för David de Gea, inte Navas. Real fick den fulla kommunikationen klockan 00.02 men då var TMS redan stängt.
  9. Klockan 00.26 kunde Real fylla i informationen i TMS, då spelarregistreringen är öppen för engelska klubbar. Real skickade då kontrakten till den spanska ligan, trots att man visste att deadline hade passerat.
  10. Sammanfattningsvis gjorde Real Madrid allting man behövde, vid alla tider, för att genomföra de här två övergångarna.

Real gjorde alltså allting rätt, enligt sin egen tolkning. Manchester United har, åtminstone inte ännu, besvarat detta. Det får förmodas att Uniteds version av vad som skedde är annorlunda.