Landslag: Fellaini och Wilson i målprotokollet

  • Belgien hamnade i underläge hemma mot Bosnien-Hercegovina. Då klev, förstås, Marouane Fellaini fram och ordnade den så viktiga kvitteringen. Belgien kunde sedan gå ifrån till 3-1 efter mål av De Bruyne och Hazard. Adnan Januzaj var oanvänd avbytare. Samtidigt vann Wales i Cypern, ett bra resultat för Belgien. Wales går mot gruppseger. Belgien har goda chanser att nå EM, men det kan krävas att de tar poäng mot Israel i sista omgången.
  • Det går sämre för Belgiens grannland Holland, som förlorade hemma mot Island. Daley Blind (vänsterback) och Memphis Depay spelade hela matchen men det räckte inte. Martins Indi blev utvisad efter en halvtimme och Memphis fick lira ensam på topp stora delar av matchen. Holland åker nu till Turkiet på söndag i vad som effektivt blir en match om tredjeplatsen i gruppen. Holland kan skicka en tacksamhetens tanke till Lettland som grejade en poäng i Turkiet med mål på tilläggstid, därmed är Holland fortfarande före Turkiet i tabellen. Oavsett om man till slut tar sig till EM så har Holland gjort ett uselt kval.
  • Matteo Darmian spelade hela matchen som högerback när Italien gjorde vad som krävdes och inte ett dugg mer mot Malta. Pelle gjorde matchens enda mål efter 70 minuter. Gör man jobbet även mot Bulgarien på söndag är EM-platsen nära, allra helst om Kroatien tar poäng i Norge.
  • James Wilson debuterade i U21-landslaget ikväll då han fick hoppa in med en halvtimme kvar att spela i matchen mot USA:s U23-landslag. Och som han gjorde det! Han behövde elva minuter på planen innan han tryckte in bollen i mål, vilket blev matchens enda mål (video nedan). Wilson rapporteras överlag ha gjort ett piggt inhopp. Kul! Nu hoppas vi bara att Louis van Gaal noterar.
  • Kul var det också för Ro-Shaun Williams (både FA och Manchester United kör på Ro-Shaun och inte RoShaun, så vi ändrar till det) som debuterade i U18-landslaget. Han spelade hela matchen när Holland besegrades med 2-0. ”Den engelska backlinjen, och framför allt Ro-Shaun Williams, var dominanta matchen igenom för att skydda sin nolla,kommenterar FA i sin matchrapport.
  • Debut gjorde även Timothy Fosu-Mensah, han i det holländska U19-landslaget. Fosu-Mensah hoppade in efter en halvtimme i en mållös träningsmatch borta mot Italien.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS