Martial: Jag känner mig inte pressad

Anthony Martial pratade igår med media på en presskonferens:

Jag vet inte om jag är värd 80 miljoner euro men jag oroar mig inte om summorna. Jag går dit för fotbollen. Priset är mellan de två klubbarna, jag känner mig inte under någon press, annat än att bevisa mig själv på planen.

Det är sant att det är en galen summa pengar för en spelare i min ålder men sådan är fotbollsmarknaden och jag kan inte ändra det. Det är mellan de två klubbarna. Jag vet att jag inte låter mig bli distraherad och jag koncentrerar mig på vad som händer på planen.

Min familj var väldigt glada för mig att jag går till en så stor klubb som Manchester United. Det var definitivt lite nervösa på grund av mitt höga pris men jag kommer att hålla mig fokuserad på att bevisa mitt värde.

Sedan jag var ung har folk sagt till mig att jag har de rätta karaktärsdragen för att spela i England. Jag är väldigt angelägen att utveckla mitt spel i den engelska ligan och visa vad jag är värd.

[Van Gaal] frågade om vilken position jag föredrar. Jag skulle föredra att spela centralt. Han sa till mig att jag kan spela på ett antal positioner. Det är tränaren som bestämmer men oavsett position kommer jag att göra mitt bästa.

Det är normalt att Wayne Rooney inte känner till mig. Jag har spelat mycket i Ligue 1 men jag är glada att gå dit. Han är en stor spelare och bredvid honom kommer jag att förbättra mitt spel mycket.

Mycket har sagts om Martials övergångssumma. Konsensus nu verkar vara att övergångssumman är 36 miljoner pund i utgångsläget men att den med diverse klausuler kan stiga till 58 miljoner pund. Klausulerna sägs dock inkludera att Martial vinner skytteligan i Premier League och att han utses till världens bästa spelare.

Monacos vicepresident Vadim Vasilyev säger, till ryska Sport Express, följande om förhandlingarna: ”[Prislappen på 80 miljoner] är sann. Men tänk på att i detta belopp ingår bonusar. […] Sedan förra veckan började United komma med erbjudanden som vi nobbade flera gånger. 30, 40, 50 miljoner [euro], även 70 med bonusar. På söndagen fick spelaren ett sådant erbjudande att han inte kunde tacka nej. Han bad oss att hitta en lösning och på måndag morgon kom Manchester United med ett erbjudande som Monaco inte kunde tacka nej till. Det är absolut unikt. Det är priset för Luis Suarez eller Neymar, de bästa spelarna i världen.” (Översättningen via Google Translate och ESPN FC.)

Martials citat från Sky Sports.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS