Mata: De Gea är som vanligt, lugn och avslappnad

Stort fokus, givetvis, på David de Gea just nu. Målvakten undviker som vanligt att prata med media (medietränad av Paul Scholes?). Men det finns ju folk som pratar om De Gea, som Juan Mata:

Han verkar samma som alltid för mig. Han är lugn, avslappnad. Han har en naturligt lugn personlighet. Det här måste ha varit svåra dagar men han är okej.

Det är bra för honom att vara här med landslaget också. Jag tror att hans personlighet kommer att hjälpa. Han är alltid lugn. Även i stunder av maximal press eller stress spelar han fortfarande bra. Hans personlighet kommer att hjälpa honom på och utanför planen.

David är professionell och det kommer han alltid att vara. Hans vilja och professionalism kommer alltid att vara intakta. Alla lag i världen skulle vara bättre med honom. Fansen kommer alltid att stötta laget, oss alla, och de kommer stötta honom.

Han är en vän och han är väldigt professionell. Jag önskar honom det bästa och jag är säker på att han kommer att vara bra. Han kommer att hantera situationen.

Manchester United hade ett sponsorevent igår och då uttalade sig Ashley Young som snabbast: ”David är professionell. Har alltid varit, kommer alltid att vara.

Över på Yahoo skriver Andy Cole en krönika om De Gea och Cole är nästan uteslutande positiv: ”Jag är mycket glad att David de Gea har stannat på Old Trafford. […] Jag känner David och känner många människor som också känner honom. Jag har aldrig hört någon av dem säga ett ont ord om honom. […] Med honom kan United vara ett betydligt bättre lag den här säsongen. […] De Geas kontraktssituation var inte ideal och den drog ut på tiden.

I Spanien snackas det en del om att De Gea nu ska välja att skriva nytt kontrakt med United. Enligt Mark Ogden på Telegraph förväntas han emellertid inte göra det. Däremot ska Louis van Gaal vara redo att kasta in honom i laget igen.

Matas citat från Guardian.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS