Uniteds legender vann enkelt mot Liverpool

Det var legendmatch mellan Manchester United och Liverpool på Friends Arena idag. Man skulle ju kunna tänka sig att det skulle bli en jämn match men United var förstås flera klasser bättre och vann till slut med 4-2. Uniteds mål gjordes av Poborsky, Yorke, Djordjic och Blomqvist.

Detta trots att Liverpool tog ledningen. Målvakten Raimond van der Gouw var ute och hängde tvätt. Han boxade bollen rätt i nyllet på Smicer och fick se bollen studsa in i mål.

Men Karel Poborsky ville såklart visa att Manchester Uniteds tjecker är bättre än Liverpools tjecker. Poborsky fick en fin passning på högerkanten och chippade elegant in bollen i mål.

Sedan tog Uniteds svenska vänsterkant med Jesper Blomqvist och Bojan Djordjic över. De två svenskarna är tydligt i bättre form än många av de andra spelarna. Först avancerade Djordjic på vänsterkanten och serverade Dwight Yorke med ett elegant inlägg som Yorke enkelt förpassade in i mål.

Sen ville Westerveld visa att Liverpools holländska målvakter är sämre än Manchester Uniteds. Westerveld slog en fin passning till Djordjic som behärskat placerade in bollen i det öppna målet från distans.

Sedan var det Blomqvist som sprang sig fri, rundade Westerveld och rullade in 4-2.

Thompson fick i slutet göra ett tröstmål för ett fult spelande Liverpool, men det var ingen tvekan om att United var bättre och segern var rättvis.

Uniteds startelva: Van der Gouw; Martin, Johnsen, Robson, Irwin; Gillespie, Poborsky, Fortune, Djordjic, Blomqvist; Yorke

Matchen spelades för att samla in pengar till Manchester United Foundation och Liverpool Foundation.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS