Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: De Gea förlänger inom 72 timmar

Alldeles nyligen var David de Gea bara en formalitet från att bli en Real Madrid-spelare. Sedan krossades formaliteten när transferfönstret slogs igen med dunder och brak. Och nu kommer det starka indikationer på att De Gea helt plötsligt är beredd att skriva på ett nytt kontrakt.

Enligt BBC, som vi brukar lita på och som inte brukar skriva ryktesartiklar om de inte har ordentligt torrt om fötterna, har United och De Gea återöppnat kontraktssamtalen. De Geas agent Jorge Mendes ska ha varit på Uniteds träningsanläggning på torsdagen för att diskutera kontrakt.

Enligt Ian Abrahams, som vi inte riktigt litar på, ska det i Spanien rapporteras att De Gea kommer att skriva på ett nytt femårsavtal med United inom 72 timmar. (Jag har letat på Marca men inte hittat något.)

James Wilsons lån till Derby, eller någon annan klubb, ser ut att vara lite mindre klart än vad som antyddes igår. Måhända var det Van Gaals engelska som spökade. Derby bekräftar ändå intresse: ”Det är en möjlighet, men inte en självklarhet,” säger Derbys manager Paul Clement. ”Vi har visat ett intresse. Han är en väldigt talangfull spelare och ett antal andra klubbar har också visat ett intresse. Vi väntar på ett svar från Manchester United.

Enligt Guardian ska även Bolton ha bekräftat intresse, medan MK Dons och Wolves tillsammans med ett stort antal icke namngivna klubbar också uppges vara intresserade. Vi får se, men det känns mest som en tidsfråga innan Wilson skriver på ett låneavtal med någon klubb. United förväntas kräva en klausul som gör att man kan återkalla Wilson med omedelbar verkan vid behov.

Uppdatering: Flera engelska tidningar, däribland Times, slår upp nyheten om De Gea på fredagens baksida. ”Det är troligt att De Gea kan skriva på ett nytt femårskontrakt, som kan annonseras inom kort,” skriver James Ducker.