Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Carrick redo, Jones och Pereira ute

Louis van Gaal har på fredagen pratat med MUTV i en intervju och med media på en presskonferens inför morgondagens match mot Liverpool. Här är en sammanfattning av vad han hade att säga.

  • Skadeläget: Michael Carrick är redo för spel efter sin skada i landslaget. Andreas Pereira är dock skadad efter sitt landslagsspel. Phil Jones är fortfarande inte redo. Rehabiliteringen går bra. ”Vi behöver tillåtelse från specialisten på sjukhuset men jag tror att han, nästa vecka, kan träna med oss igen.
  • Om De Gea: Van Gaal trodde att det var möjligt att De Gea skulle skriva nytt kontrakt. Allting kan hända när det kommer till övergångar som är en process. ”Nej, jag vill inte sälja honom.” Men om Real Madrid hade gjort klart med papprena i tid hade han varit såld. ”Jag är väldigt glad att han stannar, för jag tror att han är en av de bästa spelarna i världen. […] Det är ett lyckligt slut.
  • Spelar De Gea imorgon? ”Ni får vänta och se.” Det beror på träningen, det är som vanligt. ”Det är logiskt att hans huvud är tomt nu.” Därmed kan han koncentrera sig och fokusera. Men han måste visa det på träning. Det gäller även för Romero och Johnstone.
  • Om Martials pris: Han är den bästa i sin ålder. Vi behöver en anfallare i framtiden. Marknaden bestämmer priset. ”Nu kan vi bygga upp honom och vid rätt tillfälle kan han komma in i en match.” Det är inte så enkelt, se på Di Maria och Falcao. Pressen är mycket större i Manchester United än i andra klubbar. Martial måste anpassa sig till United.
  • Om Januzaj: Han har fått chansen. Nu kan det vara bra för honom att testas i en ny omgivning.
  • Om Wilson: Han behöver gå till en klubb i Championship så att han kan återkallas. Han blir utlånad för att han behövs på sikt. United tror på spelarnas kvalitet – de blir utlånade, inte sålda. Både Januzaj och Wilson behöver speltid, det är därför de blir utlånade.
  • Om bråk med spelarna:Jag tycker att jag har ett utmärkt förhållande till mina spelare.” Man måste se hur många spelare som kommer till managern och ifrågasätter. ”Det är väldigt positivt att spelarna kommer till dig, då litar de på dig.” Men det som sägs i tidningarna är inte det som har sagts. ”Filosofin är att vi behöver förnya truppen. […] Hela omklädningsrummet har bytts ut. Kan du föreställa dig när din vän – och man har vänner i omklädningsrummet – lämnar, hur du känner då.” Rooney och Carrick kom och sa att stämningen i omklädningsrummet var låg. Van Gaal har pratat med spelarna, men det är inte om det som står i tidningarna. ”Fansen skriker varje vecka: Louis van Gaal’s army!” En del spelare har kommit till Van Gaal för att be om ursäkt för det som står i media. När Van Gaal säger att Wayne Rooney är den bästa kaptenen blir Danny Blind, som tidigare var hans bästa kapten, besviken. Van Gaal säger alltid vad han tycker. ”Det är bara nio spelare som är kvar, de andra har jag köpt, så de kommer inte säga att jag är en usel manager.

Artikeln uppdaterad med några förtydliganden.