Reaktion: Om han pratar så på planen är det allt vi behöver

Vi kollar på en del av det som sades efter segern mot Liverpool. Sedan tidigare har vi en snabb sammanfattning av Van Gaals intervju i Sky Sports (med några ord från Brendan Rodgers), samt två videoklipp där Van Gaal diskuterar matchen: dels i en intervju och dels på presskonferensen efter matchen.

Bastian Schweinsteiger hade besök av sin bror Tobi och kompisen Felix:

Daley Blind:Det var riktigt speciellt för mig att göra mitt första mål på Old Trafford mot Liverpool. Jag var jätteglad för målet och de tre poängen. Vi har övat på det här målet och den här varianten mycket. […] Det var en otrolig känsla när jag såg den gå in.” Mer: Manutd.com.

Jag gillar ju inte att ge gratisreklam men Adidas reaktion på Blinds mål var… eh… speciell…

Ander Herrera tog sitt livs första straff igår. ”Aldrig, aldrig [har jag tagit en straff]. Men förra säsongen gav managern mig självförtroende. Han sa till mig att jag har kvaliteten att ta straffar och jag har övat varje vecka. […] Men nästa gång, när den första skytten är på planen kommer jag inte ta den. Jag försökte [ta den med kraft] för jag visste i förväg att Mignolet är en stor målvakt, väldigt lång och spänstig.” Mer: Manutd.com.

Ashley Youngs inhopp förändrade matchen. ”Bossen sa till mig att jag skulle komma in efter paus. Han gav mig inte så många instruktioner, men jag visste vad jag skulle gör. […] Vi är mycket glada att ta de tre poängen och studsa tillbaka efter förlusten mot Swansea.

Gary Neville diskuterade matchen i sin podcast:

Men mest handlade det förstås om Anthony Martial. Den unga fransmannen själv fick vi inte höra ifrån, mer än på Twitter.

Men andra hade mer att säga.

Blind: ”Jag är väldigt glad för honom, givetvis. Han är en ny kille och jag tror att laget är väldigt glada för honom för att han gjorde sitt första mål. Vilket mål det var!

Herrera: ”Jag tycker att han är en spelare som har kvaliteter som resten av oss inte har.

Young: ”Vi lämnar det till Morgan Schneiderlin att stå för översättningarna men om han pratar så på planen är det allt vi behöver!

Och hela internet jämförde Martial med Henry.

Men vi ska förstås komma ihåg att Martial inte kommer att vara lika fantastisk varje vecka och varje match. I alla fall inte den här säsongen. Å andra sidan kan jag tycka att jämförelserna med Macheda är aningen överdrivna, Martial går in med en helt annan status än Macheda och kommer därför nästan per automatik att få fler chanser än Macheda. Och även om det inte slutade så bra så för Macheda i United så är det ju ändå bara det där målet mot Villa vi minns.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS