Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: PSV Eindhoven – Manchester United

Gårdagen slutade i magplask för Manchester United, matchen i Eindhoven slutade 2-1 till PSVs favör.

Betygskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6

Spanjoren kunde inte göra mycket åt målen och hade i övrigt få avslut emot sig. Aningen besviken på De Geas fötter som blandat och gett sen comebacken.

Matteo Darmian
5

Darmian var direkt svag matchen igenom. Efter en strålande inledning i United-tröjan kom nu första ordentligt bleka insatsen. Högerbacken förlorade duellen mot Moreno på hörnan som ledde till 1-1, sen bjöd han PSV på andra målet när han missade en simpel nick samtidigt som han lämnade en stor yta bakom sig i sin framfart.

Chris Smalling
7

Oerhört stabil återigen, stod för tryggheten i vår defensiv. Offensivt tog han ett flertalet offensiva löpningar, varav en höll på att göra honom till målskytt. Bör dock inte ansvara för uppspelen.

Daley Blind
6

Samspelet med Smalling har satt sig ordentligt, så länge de spelade tillsammans utsattes De Gea inte heller för några farligheter. När Shaw skadades flyttades Blind ut som vänsterback, där var det ömsom vin ömsom vatten. Stod för assisten till Memphis, men skickade samtidigt ett par inlägg upp på läktaren.

Luke Shaw
N/A

Luke Shaw inledde precis som han gjort tidigare matcher denna säsong – frejdigt. Vid ett genombrott centralt blev han dock överkörd av Moreno vilket renderade i dubbla benbrott. Vi kan enbart önska Shaw all lycka i rehabiliteringen.

Ander Herrera
5

Herrera inledde första halvleken med ett par grova felpass och hittade sedan inte tillbaks in i matchen. Ägnade mycket tid åt att gnälla på domaren när han dragit på sig frispark. Den Ander Herrera vi är vana vid att se, han som river hål på motståndarna med sina löpningar existerade inte mot PSV.

Bastian Schweinsteiger
8

Planens bäste spelare. ”Mr. Calm” styrde och ställde i sedvanlig ordning, man känner sig trygg med tysken på planen. Flera fina framspelningar varav inspelet till Mata höll världsklass. Med sitt fina tillslag bör han testa distansskott oftare.

Ashley Young
5

Uppenbart att Ashley Young gör sig som bäst till vänster och inte till höger, som han idag mestadels spelade. När han väl flyttade över till vänsterkanten under andra halvlek fungerade istället inte kemin med Blind. Usla inlägg och inspel matchen igenom.

Juan Mata
5

Juan Mata har inte rosat marknaden under säsongsinledningen, regissören som står för mål och framförallt assist har varit bortblåst. Mot PSV fick han chansen centralt, i sin favoritposition, ändå stod han för säsongens svagaste insats. Missen på Schweinsteigers framspelning är för mig obegriplig. Uppryckning!

Memphis Depay
7

Kreativ och spelsugen matchen igenom. På målet visar han oerhörd klass, fantastisk prestation! Bara minuten senare borde han gjort sitt andra mål, då smet bollen utanför bortre stolpen. I andra halvlek hade han ett fint kombinationsspel med Martial som gav ett gyllene läge, vänsteravslutet var dock tamt.

Anthony Martial
6

Fransmannen var ständigt på språnget och ofta spelbar. Imponerande löpkapacitet, men imponerade kanske främst med sitt targetspel där han höll undan försvararna vid flertalet tillfällen. En pigg injektion, men har en bit kvar till att bli anfallaren United lägger sitt fulla ansvar på.

Marcos Rojo
6

Inbytt ’24. Första matchen för säsongen, och det märktes. Var inte alls lika synkad med Smalling som Blind. Skötte det ändå relativt bra, tappade möjligen markeringen på Narsingh vid 2-1-målet, men å andra sidan var inlägget ren perfektion.

Marouane Fellaini
N/A

Inbytt ’75. Var förmodligen tänkt som startspelare, men startade inte på grund av att han inte var helt frisk. Ändå gavs han chansen på bänken, och fick hoppa in. Gjorde inga som helst avtryck i matchen.

Antonio Valencia
N/A

Inbytt ’86. Var endast på planen i några minuter. Sprang in i vänsterbacken Brenet så fort möjligheten gavs.